anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dupa simptomele pe care le am, cred ca am reflux gastroesofagian. Vreau sa stiu daca poate trece cu ceai de pelin si daca da, cat timp ar trebui sa iau? Am auzit ca pelinul e bun pentru multe afectiuni de genul asta. Daca nu merge cu pelin, cu ce alte plante ar putea merge? Si care sa se poata lua si daca nu am boala asta, pentru ca nu sunt sigura ca o am. Oricum, cred ca va fi nevoie sa merg din nou la un medic, dar ma gandeam ca daca merg la medic imi va da medicamente, iar eu as fi vrut sa o rezolv cu naturiste ca medicamentele vindeca o boala, dar de obicei afecteaza ficatul sau altceva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| iulian1302 a răspuns:

Buna. BRGE( Boala de reflux gatroesofagian) este o afectiune des intalnita in ziua de astazi la foarte multi pacienti. Ceea ce trebuie tu sa stii despre aceasta afectiune este faptul ca ea apare datorita patrunderii acidului gastric ( acid clorhidric ) din stomac in esofag si astfel apare acea senzatie de arsura in capul pieptului si care in termeni se numeste pirozis. In general, BRGE este o afectiune care daca nu se trateaza/ tine sub control, evolueaza si da complicatii destul de severe in timp ( hemoragii digestive, ulcere gastroduodenale etc.). Diagnosticul clinic al acestei afectiuni este pus dupa ce pacientul face o endoscopie digestiva care are ca si scop diagnosticarea exacta a patologiei pe seama structurilor anatomice evaluate in timpul acestei interventii. Nu prea ai ce ceaiuri sa bei pentru a tine sub control aceasta afectiune ( nici nu sunt prea recomandate). Ea (afectiunea) trebuie tratata cu medicatie adecvata pentru relux. Ce poti face tu in schimb este sa eviti mancarurile condimentate, acre si acide ( inclusiv citricele si muraturile), prajelile, grasimile, fumatul, consumul de alcool deoarece toate aceste lucruri duc la BRGE. Iti recomand sa iei legatura cu medic gastroenterolog si sa iti faci o endoscopie digestiva pentru confirmarea diagnosticului si pentru tratament adecvat.

| anonim_4396 explică (pentru iulian1302):

Prajeli si grasimi oricum nu pot manca, ca greata este unul din simptomele pe care le am. Si imi apare mai ales la mancarurile prajite sau cu grasimi. De asta mananc mai mult ce pot, chestii usoare. O sa merg la un medic sa vad ce zice, daca chiar am boala asta si ce medicamente imi va da.

| Knu a răspuns:

Ce simptome ai? Nu te feri de tratamentul medicamentos daca el este necesar. Daca tratamentul este puternic, desi nu cred, cel mai probabil iti va recomanda si un protector hepatic.

| anonim_4396 explică (pentru Knu):

Pai am greata la mare parte din mancaruri, dimineata ma trezesc cu saliva multa in gura care are o culoare mai galbuie, dupa masa daca ma intind in pat sau cand mai am ragaieli simt ca o arsura pe gat. Nu e foarte tare si nici nu dureaza mai mult de cateva secunde, cam astea ar fi. O sa merg la medic sa vad ce tratament imi da, dar mai intai sa vad daca zice ca am boala asta.