| Al3xandra95 a întrebat:

Și în acest secol deja coruptibil de noul val de boli psihice (schizofrenia, depresia, anxietatea, psihoza) și neurologice și de deteriorarea creierului precum bolile Alzheimer, Parkinson, Demența și chiar Scleroza Multiplă ș.a. ce ar trebui să facem în viețile noastre și așa scurte pentru a nu cădea pe panta acestor boli?

Cum ne putem păstra luciditatea și acuitatea mentală într-o lume și așa nenorocită, meschină, grea și perversă?

Întreb toate aceste lucruri, deoarece văd cât se chinuie bunica mea cu aceste boli și cum luciditatea îi este afectată și tulburată tot mai mult pe zi ce trece și știu că, aceste boli sunt și genetice și îmi este tare teamă să nu le dezvolt și eu. sad
Deci ce aș putea face ca să nu cad și eu pradă acestor "cancere" acestor nenorocite de boli? sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Bolile astea au existat dintotdeauna dar nu prea se stia de ele. Iti recomand sa vezi filmul "o minte sclipitoare", e foarte frumos.
Daca ai in familie cazuri de boli psihice incearca sa faci activitati care sa-ti stimuleze creierul, sa inveti constant ceva nou, sa faci niste cursuri, sa citesti, orice. Cat despre altfel de boli, incearca sa ai si tu un stil de viata cat de cat sanatos, fara vicii gen alcool sau fumat. Sa fumezi e cel mai rau lucru pe care il poti face organismului tau, nici nu ai idee cat de mult afecteaza pe toate planurile.

| angel6lust a răspuns:

Bolile de rang psihiatric au și o componentă genetică, prin urmare cred că ar trebui să ne facem analize să vedem dacă avem risc crescut.

Apoi, pot fi declanșate de traume (vilouri, bullying, război ș.a.), așa că ar fi bine să te ferești de oameni dubioși.

Dar dacă ești diagnosticat cu o asemenea afecțiune, trebuie mers la psihiatru și luat unele pirule prescrise.

Multă sănătate!

| MistarGoGu a răspuns:

Bolile astea pe lângă o componenta " genetica " sunt si rezultatul stilului de viata si anturajului! Dacă un copil are in familie persoane negativiste, autoritare care impun un stil de viata rigid bazat pe concepte religioase sau morale mult depășite șansa de a cădea pe panta ia sunt MARI! La fel cu anturajul! Oameni care iau in ras sau critica fără fundament orice activitate care lor nu li se pare atractiva sau aducătoare de €€€€ bani! Trebuie creat un SCUT împotriva unor asemenea comportamente ca altfel omul se imbiba si el cu frustrarile altora!

| andronik93 a răspuns:

Pe langa factorul ereditar, contribuie si stresul la aceste boli. Au existat mereu, doar ca pe de o parte... odata cu progresele din medicina, longevitatea oamenilor a crescut si nu au murit de multe alte boli, pana sa apuce sa faca Alzheimer, Parkinson, sau dementa, care de obicei se fac la varstnici, iar pe de alta parte, s-a si pus accentul pe ele si s-au studiat mai mult ca in secolele trecute. Daca reusesti sa elimini stresul, poate ca scad sansele sa faci

| Al3xandra95 explică (pentru Furnicuta000):

Deci să-mi pun creierul la contribuție, zici... cred că am mai auzit de acest stil de viață. De altfel cam bolile neurologice se spune că apar tot din atrofierea creierului... dar gândește-te și că stau izolată într-o cutie de chibrituri, adică apartament și mă confrunt și cu anxietatea socială + agorafobie deci nici nu se prea pune ideea de ieșit în oraș.
Iar păduri nu am, natură nu am, decât 2 parcuri și orașul, dar toate cam sunt pline de betoane, nu prea am natură de aia naturală. Păduri 0 pe aici prin Sud-Estul României.
Și de casă plâng de ani de zile că doresc una, la țară undeva departe de agitația și gălăgia orașului, unde aș avea propria-mi pădure amazoniană, dar nu am bani, nici după ce am job cu un salariu ok, tot nu-mi permit de o casă cu teren. sad Nici chiar ca și credit de ar fi, deoarece casele în prezent sunt de la 3 mild în sus, iar banca nu mi-ar acorda acest credit la salariul meu. sad
Deci sunt obligată să accept ori închisoarea numită casă și știu că izolarea de natură chiar duce la aceste boli neurologice sau ar mai fi varianta 2 ca să ies printre betoane și să mă mai simt și anxioasă pe deasupra, dar la fel tot 0 natură pentru că la oraș ai numai betoane și ciment, dar hărmălaie și multă agitație.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Al3xandra95):

Eu zic ca prea se romantizeaza viata la tara. La tara e ok dar doar pentru vacanta. Daca stai la tara si faci naveta la oras e un cosmar. Nu e nici de viitor mai ales daca ai copii pentru ca cele mai bune scoli sunt in oras, cele mai multe activitati sunt in oras. In plus cand stai la curte munca nu se termina niciodata pentru ca atat casa cat si curtea trebuie intretinute. Eu am stat toata viata la curte dar mereu mi-am dorit sa stau la oras la bloc

| darrio2007 a răspuns:

Nu ai de unde sti ce va fi cand vei ajunge la varsta ei.
Asta e viața.

| Violleta2022 a răspuns:

Sa mananci sanatos, sa dormi sanatos, sa inveti, sa socilizezi, sa faci sport si sa sa-ti iei un job care sa te tina ocupata dar totodata oferindu-ti un venit cu care sa traiesti si sa te bucuri de viata.

Bolile psihice si fizice netratate au evoluat, de aceea bunica ta a ajuns atat de rau, dar asta nu se mosteneste mai ales daca esti constineta ca nu vrei sa ajungi ca bunica-ta, mergand din timp la analize medicale si urmand o viata sanatoasa, plina numai de mancare sanatoasa si sport.

Întrebări similare