anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iau un medicament numit carbamazepina. Astazi se pare ca am experimentat efectele secundare ale medicamentului, mi-e foarte rau. Pentru ca am dureri cronice, iau si 3 pastile ibuprofen de 200 mg. Sunt in durere in acest moment si au trecut cam 20 de ore de la ultima doza. Le pot lua iar acum ca am o durere extrem de mare? Sau o sa patesc ceva si mai grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Intreaba medicul care ti le-a prescris.

| Monkeyfunky a răspuns (pentru darrio2007):

Nu pot da de ea acum. Unde sa mai intreb? Sa sun la urgenta? Ma vor ajuta doar cu o intrebare? Sunt intr-o durere extrema, dar mi-e si frica sa mai isu calmante din cauza starii de rau pe care o am deja.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ia-l normal așa cum ar trebui sa îl iei și nu mai lua ibuprofen așa mult. Ar fi trebuit să ai numărul personal al medicului tau psihiatru și să îl suni,cred că poți întreba și o farmacista,dar eu in locul tau as lua maxim o pastila de ibuprofen până mi-ar răspunde medicul care a prescris tratamentul pentru ce ai tu Epilepsie,durerea neuropatia ( habar nu am ce e!)
Ai grija că unii psihiatrii sunt mai bolnavi decât pacienții lor,pentru anxietate sau alte probleme psihice îți poate da alt diagnostic și un tratament ce nu are nici o corelație cu problemele tale. Adică tu poți avea anxietate,și medicul respectiv îți poate da tratament pentru o boala mult mai grava,și tratamentul ăla te poate afecta serios! Și ei,câteodată mai greșesc! Sunt cazuri rare dar ele exist.
La tine nu cred că e o greșeală,tu chiar ai problemele alea, ți-a dat tratament corespunzător,acum că ele au efecte secundare asta se mai întâmplă,toate au efecte secundare nu doar ce iei tu,de aia pastilele nu poate vindeca complet problemele psihice,eu o să susțin mereu chestia asta,nu mă interesează ce spune x și y! Tu având problemele astea trebuie sa iei pentru toată viața,sau o perioada îndelungată. Daca te simți foarte rau poți apela la salvare fiindcă sunt cazuri foarte grave ( rareori) de la efectele secundare. Dar e posibil sa fi și foarte anxios,că epilepsia vine la pachet și cu anxietate,depresie,și altele în unele cazuri, și anxietatea din cauza fricii, a anxietății, sa simți durerile mult mai severe decât sunt ele în realitate, sa le percepi in alt mod.
Sper sa primești răspunsuri mai utile că sunt useri pe aici care sunt mai bine documentați.

| Monkeyfunky a răspuns (pentru anonim_4396):

Am nevralgie de trigemen. Un singur lucru as dori sa te intreb… Trebuie sa opresc tratamentul acum sau nu? Adica am luat o pastila dimineata si mi-a fost rau toata ziua. Iar acum trebuie sa iau inca o doza seara si nu stiu ce sa fac. Sa o iau chiar daca ma simt rau?

| mi25 a răspuns (pentru Monkeyfunky):

Orice tratament care iti da reactii adverse mari trebuie oprit. Intreaba si la urgente, daca boala nu are amanare.
Vezi ca in unele zone, medicii de familie au centre de permanenta in perioada din zi cand nu functioneaza cabinetele.

| anonim_4396 explică (pentru Monkeyfunky):

Sigur e de la pastila? Poate ai mâncat ceva și de aici ai problema, sau din n cauze necunoscute. E o chestie complexa ce mă depășește, dar cred că ar trebui oprit, oricum 2 zile, 3 zile nu o sa pățești nimic dacă nu mai iei, dar e important sa vb cu cineva avizat mai de graba.