| olga13surugiu a întrebat:

Intimplator mi-am vărsat pe obraz clei pva acum mă irita și e rosu tot obrazul. Ce crema sa-mi dau pe fata ca sami treacă sau cel puțin îmi va trece pana miine dimineata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru imflamatie nu aplica nici o crema. In caz de arsuri ajuta ungerea cu frisca sau unt de vaca (din lapte natural), daca nu este rana deschisa. De asemenea, pentru hidratare poti folosi felii si coaja de castraveti puse pe piele, timp de 10-15 minute (pana ce se ofilesc).

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Spala-te cu multa apa rece, sa indepartezi urmele de clei de pe piele si sa preintampini iritarea si inflamarea.

| olga13surugiu explică (pentru Bula):

Mam spălat deja și am pus și niște gheata, dar oricum e rosu.

| Bula a răspuns (pentru olga13surugiu):

Pare o arsura chimica. Ai avut noroc ca nu-ti a ajuns si in ochi.
Va dura un timp pana ce se reface pielea.

Alta data ai mai multa grija la ce- si cum faci, fiindca accidentarile vin rapid si scapi greu.

Nu înțeleg de ce e așa fiindca cautam răspunsul pe internet și îmi arata ca lumea își face măști cu clei pva și cărbune activat nu mai înțeleg. Dar în cam cit timp crezi ca îmi va trece?

Depinde de gradul de afectare si de pielea ta.

Nu te lua dupa povestile de pe net, fiindca sunt publicate multe absurditati, ca adevaruri absolute (vezi masinariile de pe Youtube care functioneaza fara energie, gen perpetuum mobile).

Serios ca arata și video cum tot așa clei folosea și îl ținea mai mult timp erau mai multe articole de genul oricum mersi și deja se normalizează adică nu mă mai irita atit de tare. Dar nu știi ce crema sa aplic?

Mersi. Mam uns pentru iritare și mi-a trecut nu este deloc roseata

Pentru imflamatie nu aplica nici o crema. In caz de arsuri ajuta ungerea cu frisca sau unt de vaca (din lapte natural), daca nu este rana deschisa. De asemenea, pentru hidratare poti folosi felii si coaja de castraveti puse pe piele, timp de 10-15 minute (pana ce se ofilesc).