anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare pentru fete si femei: De ce nu pot folosi OB-uri, de ce nu intra(sunt virgina)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Ma amuz la ce raspunsuri ti-au dat restul membriilor "nu intra pentru ca esti virgina laughing ", desi ca sa fiu la subiect, cumpara OB-uri mini acestea sunt pentru cele de varsta ta, desi nu iti recomand sa le folosesti la fiecare menstruatie, nu-s recomandate de catre medici deloc. Nu conteaza ca esti virgina sau nu, ob-urile nu tin cont de asta, cu toate ca una nu as recomanda folosirea lor, doar in cazul ca mergi la strand sau la mare. Eu de la ele am facut alergie si prefer sa folosesc absorbante care sunt mai indicate decat tampoanele.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sunt mult mai sanatoase absorbantele!

Uite aici sfatul Dr. Mihnea Dragomir din Bucuresti:
"OB-urile dau, extrem de rar, o problema grava: socul toxico-septic. Aceasta se poate intampla NUMAI daca sunt schimbate prea rar (1/ zi sau mai rar). Este, de asemenea, posibil ca OB-urile să favorizeze anumite infecţii, dar acest lucru este subiect de controversă.
In concluzie, OB-urile sunt foarte bune cand sunt folosite ocazional, atunci cand este cu adevărat nevoie de ele, de exemplu cand mergeţi la plajă".

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul tau exista posibilitatea ca in himenul tau sa existe o perforatie cu diametrul prea mic si din acest motiv introducerea OB-ului sa devina foarte dificila. Insa pot sa existe situatii in care chiar sa fie/devina cu totul imposibila introducerea OB-ului in vagin din cauza faptului ca himenul tau poate fi de tip SEPTAT, sau himenul tau sa fie de tip CIBRIFORM adica sa prevazut cu o retea de multe micro perforatii. Ti-ai putea da seama de tipul perforatiei existente in cazul tau doar prin compararea himenul tau cu cele din pozele prezentata in urmatorul articol : http://www.i-medic.ro/......-himenului ..Multa sanatate!

| Ralukafay a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Pai cred ca am tipul de himen neperforat.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ralukafay):

Daca ai menstruatie sangele se poate scurge din vagin luna de luna doar daca himenul este perforat. Daca nu exista o gaurica cat de mica atunci nu se poate produce menstruatia si medicul ginecolog efectueaza o perforatie strict necesara. Deci daca ai deja menstruatie atunci exista si o gaurica in himen altfel nu se poate big grin

| Ralukafay a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Aaa,da?

| Yaesmin a răspuns:

Nu intra in vagin deoarece ești virgina.Trebuie să te dezvirginezi.Iti recomand tampoanele always sunt pentru virgine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu conteaza daca esti virgina sau nu. Dar daca esti, himenul tau este destul de mare incat sa poti introduce OB-urile. Nu mai asculta de chestia asta..ca daca esti virgina nu poti folosi. Acum depinde si de tipul himenului. Poate avea doar o mica "gaura" ca sa zic asa..sau poate fi perforat in mai multe locuri

| anoniiim1807 a răspuns:

Pentru ca ești virgina si membrana aceea elastica nu s-a rupt. E normal sa intre mai greu.
Dar așa te dezvirginezi cu ele

| Marialavinia95 a răspuns:

Pai daca nu ai avut contact sexual inseamna ca esti virgina. Si intra mai greu bineinteles. Dar ob. urile nu sunt bune doarin cazul in care intri in apa dar in rest nu prea deoarece nu se poate elimina cheagurile de sangesi se face acolo o pungulita. Din cate stiu eu.