| bravoaistil1235 a întrebat:

M-am ars cu fierul de calcat și mi s-a luat pielea, cum fac sa treacă și în cat timp trece?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pune miere de albina pe arsura sau basica, fiindca mierae de albina contine antibiotic natural si apoi vindeca frumos.
O arsura trece in 2-3 saptamani, dar cicatricea poate ramane pe veci.

| untu a răspuns:

Luati CICATRIDINA de la farmacie si spreiaz-o pe rana si sa va cicatriza si te vei vindeca mai repede!

| Legion7X a răspuns:

Fluocinolon N, este un unguent. Eu am dat și pentru taieturi, julituri. S-a vindecat.

| dinaprilie a răspuns:

Daca s/a luat pielea e de doctor..sa nu trebuiasca pusa la loc o bucatixa acolo

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dai cu o crema cicatrizanta și apoi pui bandaj.

| Feri5 a răspuns:

Pui putin drojdie

| PringAloe a răspuns:

Depinde cat de grav afectata a fost zona respectiva.
Eu m-am ars acum 5 zile din prostie la deget deoarece am pus degetul gol pe o tigaie incinsa si in 2 zile mi s-a format o basica alba cu lichid in ea, si in momentul de fata am basica formata insa s-a mai tras lichidul si estimez ca in 3-4 zile o sa mi se ia pielea respectiva iar sub ea sa se fi format deja un nou strat de piele.
Daca in zona afectata arsura se limiteaza doar la stratul superficial al pielii, respectiv epiderma si ti s-a inrosit fara sa se formeze basici zona o sa ti se vindece in aproximativ 1 saptamana, daca ai la indemana spray raniseptol ajuta si la arsuri.
Daca in zona afectata ti s-au format basici, simti durere puternica, basicile contin lichid transparent inseamna ca este o arsura mai puternica de gradul 2, acest tip de arsura se vindeca mai greu de la 2 pana la 3 saptamani in functie de gravitatea arsurii.

| sunmetal11 a răspuns:

Pune albus de ou batut...dar,ma rog,asta ar fi fost de folos,imediat dupa ce te-ai ars, dar probabil nici acum nu e prea tarziu... tine minte:albusul de ou aplicat dupa un ''accident'' de genul asta, ca e cu fierul de calcat, ca e cu apa sau ulei incins sau orice fel de arsura, face minuni si 99% nu-ti ramane urma pe piele! incearca! sanatate!

| alex241 a răspuns:

Cel mai bine e să dezinfectezi zona cu apă oxigenată și să aplici Baneocin, pudră, pulbere. Ca arsurile să treacă, ține zona în apă rece, folosește și gheață. Baneocinul cicatrizează totul și ajută la o vindecare cât mai rapidă.