| Annamari2345 a întrebat:

Mă confrunt de o perioadă cu apariția de comedoane (puncte negre și mici coșuri sub piele,nu par inflamate, par albe), în special în zona obrajilor și frunții. Nu am acnee severă, dar tenul meu este mixt și destul de sensibil, iar aceste imperfecțiuni mă deranjează și îmi afectează încrederea în mine.

În ultima vreme, am început să folosesc următoarea rutină de îngrijire, după ce m-am documentat și am primit și câteva recomandări:

Dimineața:

Curățare cu La Roche-Posay Toleriane gel de curățare

Avene Cleanance Comedomed (uneori)

CeraVe Moisturizing Cream pentru hidratare

SPF (dacă ies afară)

Seara:

Curățare cu La Roche-Posay Toleriane

Avene Cleanance Comedomed

Mă întreb dacă rutina este potrivită pentru situația mea, mai ales pentru prevenirea și tratarea comedoanelor. De asemenea, am observat uneori ușoară roșeață sau senzație de piele care "ține", dar nu în mod constant.

Mi-aș dori să știu dacă ar trebui să modific ceva în rutină, dacă e nevoie de un tratament specific sau dacă ar trebui să introduc sau să elimin anumite produse.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la un dermatolog.

| LIME04 a răspuns:

Bună, in primul rand câți ani ai, dacă ai mai puțin de 16 ani, începe pubertatea, dacă ai peste 17 ani, ar trebui sa nergi la un dermatolog, eu la 13-14 ani eram plin de coșuri si agnee pe față, dar cu timpul au trecut, am aproape 21 de ani și încă si acum imi mai apar pe față!
Sfatul meu este sa mergi la dermatolog, nu mai folosii toate rutinele si cremele recomandate, pot duce la alte complicații!