Întrebare recomandată | p3rverss a întrebat:

Ma enervez extrem de repede pe orice ma irita si sparg tot ce am la indemana si imi trag pumni in cap...Mai nou, am prins invidie pe toti care au iubite.Pu si simplu am cuda pe ei chiar daca nu e normal.Sunt un terminat.un d.i.d.t.r.u.s.Faza cea mai nasala e ca din cauza comportamentului meu mi-am lovit pana si mama si im pare rau...As vrea sa gasesc o rezolvare urgent. Mentionez ca am 18 ani si de mic am fost foarte nervos si dificil. Sunt o povara pentru parintii mei si pentru toti cei din jur.Ce ma sfatuiti sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

Relaxeaza-te si uite-te cu calm si rabdare aici >> https://www.youtube.com/......tps?/watch
si aici >> https://www.youtube.com/......tps?/watch

PANA LA CAPAT!

Cu rabdare!

Si apoi, imi spui ce gandesti si cum te mai simti.

| p3rverss explică (pentru Mayar):

Interesant, mi-au placuthappy

| Mayar a răspuns (pentru p3rverss):

Ei bine, atunci e bine ca ai realizat unde te situezi. Acum, ar trebui sa te descarci. Fie crapi lemne - iti versi toata ura [care nu inteleg de ce exista acolo in primul rand,,,, dar in fine!] - sau te joci cu o pisica sau cu un caine - sunt veseli, iubitori, si asa iti trec toti nervii.

Nu vreau sa fac aluzii, asa ca sa nu imi sari si tu in cap, dar in america, la unele inchisori, unde sunt detinuti care au fost inchisi pentru comportament violent [ de toate gradele] - care dreseaza si ingrijesc caini. Spun ca s-au atasat de ei si au devenit mai calmi, mai sociabili. Oricum, daca esti agitat, nici cainele nu se va simti prea comod, va fi fie speriat, fie necajit ca cine stie ce ii faci. Si acest 'tratament' cu cainii i-a limpezit la minte pe foarte multi. Asa ca, sa nu crezi ca indrug verzi si uscate cand iti zic ca te poti juca si caini sau pisici. E pe bune treaba.
De mai dau de unele videouri sugestive, le mai postez.

| KodrutZ a răspuns:

Da' parintii vazind ca esti asa de mic nu te-au dus la doctor? Sau au stat si s-au uitat la icoane ca poate te vindeca doamne-doamne? AM avut un coleg in generala cu probleme de genul. Era un baiat foarte de treaba in mod normal, doar ca uneori o lua razna. Lua pastile si in cea mai mare parte a timpului era OK. De curind l-am vazut pe FB cum ca lucra pe la MAPN, deci s-a vindecat cumva... sau a intrat cu spaga, lol.

| untu a răspuns:

Iti recomand sa te linistesti si evita lucruri suparatoare! Sa inspiri si sa respiri adanc si numara pana la 10 si apoi sa zici,, Soarele e sus si iarba e verde!" Sa bei un ceai de tei cu lamaie sau lapte! sa mai iei inainte de culcare o pastila de Persidon, sau o pastila de extraveral daca iti bate inima tare si repede sau o pastila de Nervocalmin!

| AirănMeidăn a răspuns:

Nu stiu. In primul rand calmeaza-te. Cand iti vine sa te lovesti, sau sa lovesti pe oricine altcineva, gandeste-te ca nu trebuie sa o faci. Sau scrie pe o hartie tot ce iti trece prin minte, fiecare gand. Descarca-te in alte feluri
Oricum, daca vrei sa vorbesti cu cineva sau simti nevoia sa o faci, imi poti trimite mesaj.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca esti in stare s-o lovesti pe mama ta care ti-a dat viata si te-a crescut, mai bine te urci pe cea mai inalta cladire si apoi sari, este mai bine decat sa-ti lovesti mama. Nu ai nicio scuza daca nu esti psihopat. Pretuieste-ti mama! Cum iti permiti sa o lovesti pe mama ta?! E mai mult decat trist. Daca tatal tau a aflat, ma mir ca nu ti-o rupt dintii. Te sfatuiesc sa renunti la atitudinea de tarfa bolnava, si atitudinea de pervers infect si invidios!

| Ƨirenia a răspuns:

Si eu is asa, da' nici chiar.
Seara incerca sa meditezi... vreo cateva minute. Nu trebuie' sa faci altceva decat sa stai intr-o pozitie relaxanta si fii atent la respiratia ta. Orice gand care iti trece prin cap fa-l sa plece. Deci fii doar atent pe respiratia ta NORMALA. Astfel incepi sa capeti rabdare si control de sine. Si zic din propria experienta, ca n-as zice de-amboulea daca n-ar merge si la mine.

Răspuns utilizator avertizat
| Sportfreak a răspuns:

Foarte urat ca ti-ai lovit mama, sa iti fie rusine... ai prins ura pe alti ca au iubite. intrebarea este, de ce ei au iubite si tu nu? Du-te la sala, varsati nervi acolo, te vei simti mai bine, vei arata mai bine si poate iti gasesti si o prietena... nu fi lenes happy

| Xboyhb a răspuns:

Eu cred ca nervii la tine sunt pe baza genetica si s-ar putea ca dopamina din creier sa fie eliberata in cantitati mici, sora mea si toti cei din familie au aceeasi problema dar spre deosebire de mine care rar ma enervez, cred ca cel mai bine e sa cauti un raspuns ducandu-te la medicul de familie sa stai de vorba cu el si vezi ce-ti propune; poate sa te trimita la un psiholog stiu probabil te intrebi nu sunt nebun dc sa ma duc acolo sa imi dea pastile sa fiu tot ametit de cap, probabil si un sfat ar fi bun vezi tu cateodata trebuie sa treci peste orgoliu si sa incerci problemele astea care le ai tu no sa treaca cu timpul ba din contra o sa se intensifice pana o sa faci ceva care probabil o sa regreti, ranidui pe cei din jur avand in vedere ca ai scrii aici pe site cred ca nu asta vrei sa faci un prieten bun sau un medic iti poate da un sfat! Si pe langa toate astea ar trebui sa inveti un exercitiu sa iti impui sa te calmezi pana la urma urmei nervii tai sunt in joc si orice problema ai avea nu o poti rezolva cu nervi.

| controlby a răspuns:

Simplul fapt ca ai reusit sa scrii aici despre problema ta este un pas spre bine. incearca sa nu te grabesti cand iei decizii. meditatia ar fi o solutie

| Leracika2000 a răspuns:

Asculta ceva muzica calma si relaxeazate uita de totul si gandeste-te ca totul va fi bine, incearca pe mine mereu ma ajuta)

| lauramaria2702 a răspuns:

Nu te lua dupa neuronOverheated,nu esti nici psihopat,nici nu cred ca Ai fi in stare sa iti love sti mama si in niciun caz NU trebuie sa te sinucizi asa cum a sugerat el! Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi acesti pasi:
-sa intelegi ca treci printr-o faza normala a adolescentei
-sa incerci sa vezi ce te enerveaza
-sa elimini acele ganduri,gandindu-te la lucrurile frumoasa care iti plac
-sa iti ei un animal de companie sau sate paucity de un sport sau de ori a alta activitate care sa iti disraga,in sensul bun, atentia

-sa iei calciu si magneziu deoarece se poet ca nervozitatea sa provina Pe fond de oboseala.
Nu trebuie sa iei sfaturile in ordine, dar ar fi bine ca treptat, treptat sa indeplinesti toate aceste puncte. Sper ca te-am ajutat!
P.S. Nu face inainte sa grandesti, ci gandeste inainte sa faci!

| anonim_4396 a răspuns (pentru lauramaria2702):

Se pare ca nu esti in stare sa intelegi contextul. Eu am sugerat sa nu-si loveasca mama, pentru ca isi face rau singur. Nu am sugerat sa se sinucida, este ca si cum ti-as spune, "mai bine" da-ti o palma daca nu intelegi contextul, fara ca eu sa vreau sa-ti dai o palma, deci NU DORESC sa-ti dai o palma, vreau doar sa intelegi contextul. Ai inteles?
Cand am spus ca "mai bine" sari de pe o cladire, decat sa-ti lovesti mama, m-am referit la faptul ca este foarte rau si foarte - foarte - foarte urat sa-ti lovesti mama, deci NU DORESC sa sara, vreau doar sa nu-si loveasca mama.

Te citez: " nici nu cred ca ai fi in stare sa iti lovesti mama" Cum ai dedus?
Acel "p3rverss" a scris: "din cauza comportamentului meu mi-am lovit pana si mama si imi pare rau".
Te citez: "sa intelegi ca treci printr-o faza normala a adolescentei" Ce-i cu aberatia asta? Toti adolescentii care isi lovesc parintii, trec printr-o faza normala? What the hell is going on?
Nu are dreptul din niciun punct de vedere sa o loveasca, nici daca e adolescent!
Nu am spus ca e psihopat. Am scris clar, daca nu esti psihopat, atunci nu ai nicio scuza daca iti lovesti mama! Sa fim seriosi, toti avem frustrari, nervi, stres acumulat, etc. dar sa ne descarcam pe orice altceva, si NU pe mamele noastre!
Pentru ca si-a lovit mama, l-am sfatuit sa renunte la atitudinea de tarfa bolnava, si atitudinea de pervers infect si invidios, deci evident ca nu i-am sugerat sa se sinucida, pai nu ti se pare logic... draga domnisoara. Cica "Nu te lua dupa neuronOverheated" Pai daca as zice "sa nu te iei dupa capul tau", ai spune ca sunt rautacios.
Sa-ti fie clar, cand l-am sfatuit, nu am facut din rautate.

| Kyurha a răspuns:

Incearca sa eviti lucrurile care-ti provoaca agresivitatea. Era bun sa explici si in urma caror evenimente iti vin crizele astea comportamentale ca sa putem sa-ti dam un raspuns mai concret. Un alt mod de a te ajuta ar fi sa cauti ajutor de la o persoana antrenata, ai de exemplu, un consilier la scoala? Ar fii o optiune destul de buna sa ceri niste sfaturi si ajutor.

Alt scenariu ar putea fi faptul ca esti o persoana care tine mult stres in ea, aici putandu-ti sugera sa te apuci de facut sala sau sa practici un sport gen box sau lupta de contact, metode destul de bune sa-ti mananci putin din timp si sa te eliberezi.