| Elelena65 a întrebat:

Pe radiografiile dentare pe care le-am făcut se văd și măselele de minte, dar au trecut câțiva ani și nu au început să iasă. Există vreo posibilitate să nu iasă niciodată sau la un moment dat vor ieși din moment ce se văd pe radiografie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

În general, măseaua de minte apare între vârsta de 17 și 25 de ani.

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am 26 de ani, sper sa nu iasă pentru că pe radiografie apare că vor ieși stramb vor da în măselele de lângă, nu cresc drept. Doctorul mi-a spus că am doua opțiuni dacă vor ieși, ori să scot măselele bune de lângă ca să poată să iese cele de minte ori să îmi facă o intervenție chirurgicală ca să nu mai iese cele de minte si să pastrez măselele mele bune

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Elelena65):

Pastreaza maselele "bune".
Cele de minte sunt primele care "pleaca". Sunt mai mici, se cariaza usor, sunt dificil de accesat pentru dentisti datorita pozitiei lor, etc.

Consulta-te cu stomatologul cum sa procedezi. Pune mai multe intrebari, sa te convingi ca e decizia cea mai buna.

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mulțumesc, asa o să fac