Cu ganduri negative se poate deregla functionarea intregului organism.
De asemenea, gandurile pozitive ajuta la vindecarea multor boli.
Ciroza se face doar din cauza consumului excesiv de alcool, el atacă ficatul il maninca, ciroza este cancer.
Nu se poate face ciroza de la asta.
Gandurile negative si lipsa somnului duc la aparitia bolilor mintale, declansand depresie, anxietate, paranoia, diabet samd.
O sa razi, sau nu... dar adevarul este undeva la mijloc.
Nu poti face din cauza "gandurilor negative" sau a "insomniei" dar poti face ciroza sau ulcer gastric sau lupus sau RAA sau noduli tiroid, sau vitiligo, sau... sau... ca urmare a nivelelor crescute de stress.
Spun ca adevarul este la mijloc fiindca este foarte greu, daca nu imposibil, de obiectivat stress-ul, intrucat fiecare organism si psihic il percep si tolereaza unic/diferit.
Exista diversi markeri sangvini care pot fi corelati cu nivele de cortizol sau stress crescut dar... este acceptat ca patologia autoimuna (ori cu componenta autoimuna), poate fi precipidata si declansata in urma nivelelor crescute de stress.
Da... ciroza autoimuna poate sa apara la anumiti indivizi din cauza necunoscute (stress dat de "ganduri negative").
traieste echilibrat, sanatate.
Ești doctor? Eu știam că ciroza se face pe baza de alcool în exces sau alimentație nesănătoasă, eu am făcut abia 18 ani și nu cred că sunt șanse să o dezvolt
Sunt actor de filme pentru aduti iar in timpul liber ma prefac ca sunt doctor. Nu te supara insa eu ti-am raspuns, din perspectiva si cunostintele mele, la intrebarea initiala.
Multi ani inainte sanatosi, iar daca te pasioneaza medicina, in special ciroza si cauzele ei, trebuie sa mai faci niste research.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3735904/
sunt... zeci de articole publicate, asta spre ex mi-a fost primul rezultat pe google.
Multe boli sunt datorita gandurilor, nu gandul in sine e periculos, ci starea pe care ti-o da gandul: agitatie, ura, manie, invidie, depresie ..etc. toate astea deregleza hormonii in corpul tau iti strica creierul apoi vin problemele organelor, care daca nu mai functioneaza cum trebuie poti face si cancer. Deci e probabil ca si ciroza sa o poti face din cauza gandurilor, datorita gandurilor de stres, mancatul aiurea si un stil de viata agitat, sucurile gastrice devin foarte acide si cu timpul ai probleme la stomac, si la oricare organ poti intampina probleme.
Deci ca un rezumat exista asa: ai gandul, gandul acela iti da o stare, starea aceea activeaza niste senzatii pe creier care activeaza niste organe care elimina niste hormoni. Creierul nu stie ca imaginatia nu este realitate, si ceea ce iti imaginezi tu, pentru creier e adevarat, si starea pe care o ai datorita imaginatiei respective se se simte in tot organismul. Omul nu e facut sa fie stresat incontinuu. Linisteste-te, ia o pauza, plimba-te in natura, fa un pic de sport, ca sa iti refaci corpul, sa se vindece.
cabac întreabă: