| 902000 a întrebat:

Sal TPU. am un caine lup dar nu de ala mare putin mai micut.Are 9 ani.Ce ziceti daca il tin tot timpul cu mancare si apa in burta,adica sa asiba burta mare,poate traii mai mult? el acum merge foarte bine,alearga foarte bine etc. Ma refer ca daca il tin tot timpul satul, poate traii cu un an sau mai multi in plus decat trebuie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ce drăguț ești tu... Știu că îl iubești și îți dorești să trăiască, dar nu face așa ceva. Vrei să-l îngrași ca pe un purcel, ori să fie predispus la diabet? În felul acesta, îl pierzi și mai repede... Scoate-l la plimbare, pentru a face mișcare, asta e esențial. Nu-i oferi dulciuri, ori oase așchioase (cele de pui sunt chiar periculoase).
Au și ei o viață, mult mai scurtă decât a noastră, însă nu ne putem împotrivi destinului. La un moment dat, îi vom pierde. Însă, măcar, atât cât îi avem, să le putem dărui din iubirea noastră.

1 răspuns:
| Lola05 a răspuns:

Știu că îi vrei binele, dar metabolismul câinelui nu e ca al omului. Nici omul nu trebuie să aibă permanent stomacul plin, câinele nici atât! Câinii trebuie să mănânce de 2 ori pe zi și să aibă apă la dispoziție mereu. Uneori e recomandat și câte un repaos alimentar de o zi (o dată la câteva luni).
Nu trebuie să îi forțezi sistemul digestiv pentru că i-l deteriorezi și e posibil să ajungă obez sau să aibă probleme grave cu stomacul. Mergi și discută cu un veterinar despre asta, îți va explica mai multe.