| Qwertyuop2389 a întrebat:

Mi-am pierdut gutiera azi dimineata si trebuie sa o port in fiecare seara...Am purtat o timp de 6 luni pana acum, iar aparatul l-am purtat 1 an si vreo 3 luni, dar ce vreau cu adevarat este sa imi spuneti cam in cat timp vor migra dintii? Adica sa imi spuneti asa, dupa parerea voastra, mai ales a celor care au purtat.
Dau funda pentru cel mai bun raspuns!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Holy2010 a răspuns:

Dintii nu migreaza peste noapte daca parodontiul a integrat noua lor pozitie insa pot migra in timp. Sora mea spre exemplu si-a pierdut ca tine gutiera la un an de purtare si a decis sa nu-si faca una noua. La 5 luni dintii erau migrati. Nu in pozitia initiala dar migrati asa ca a trebuit sa-si faca gutiera care sa repozitioneze(mai scumpa). Gutiera trebuie purtata exact cat ti-a fost recomandat dar poate ai noroc si ai scapat.
Sfatul meu e sa monitorizezi dintii respectivi si daca observi orice schimbare de pozitie sau resimti jena si durere ca si la activarile aparatului, sa mergi la medic sa-ti faca alta.

2 răspunsuri:
| Holy2010 a răspuns:

Depinde cat de stabili sunt dintii la momentul respectiv. Si eu mi-am uitat gutiera acasa cand eram in concediu insa in cateva zile nu au migrat. Bine e sa iti faci una noua sau daca o gasesti pe cea pierduta sa o porti si in timpul zilei catva timp.
De multe ori nu poti sa-ti dai seama vizual ca au migrat dar simti tensiune dupa purtarea gutierei.

| Qwertyuop2389 explică (pentru Holy2010):

Nu sunt sigur daca imi fac alta... adica un baiat a tinut o o luna si trebuia sa o tina de fapt 6 luni si dintii lui nu au migrat.Nu cred ca mai are rost sau dau 180 lei

| Holy2010 a răspuns (pentru Qwertyuop2389):

Dintii nu migreaza peste noapte daca parodontiul a integrat noua lor pozitie insa pot migra in timp. Sora mea spre exemplu si-a pierdut ca tine gutiera la un an de purtare si a decis sa nu-si faca una noua. La 5 luni dintii erau migrati. Nu in pozitia initiala dar migrati asa ca a trebuit sa-si faca gutiera care sa repozitioneze(mai scumpa). Gutiera trebuie purtata exact cat ti-a fost recomandat dar poate ai noroc si ai scapat.
Sfatul meu e sa monitorizezi dintii respectivi si daca observi orice schimbare de pozitie sau resimti jena si durere ca si la activarile aparatului, sa mergi la medic sa-ti faca alta.