| Anonim420420 a întrebat:

Salut. Am 20 de ani, 180 si 68kg.
Am un puls constant intre 80-100.
Rar imi scade sub 75 pe pulsioximetru si bratara fitness.
Cel mai constant am 85 dar urca si la 100 uneori.
Sunt normale aceste valori de puls?
Ce as putea face sa le mai scad?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Mișcare,ceva?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sa numai maninci sărat, sarea ridica tensiunea, la fel cola si cafeaua.

| Anonim420420 explică (pentru Catrice):

Rar, o sa incep sa fac din ce in ce mai mult.

| Anonim420420 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cola si cafea nu beau, dar mananc foarte sarat intr adevăr.

| crysty1222 a răspuns:

Nu sunt niste valori de speriat, dar depinde in mare parte de modul tau de viata, ce mananci, cand mananci, daca esti sedentar, daca faci sport sau poate ai niste dezechilibre electrolitice (lipsa de calciu, magneziu, potasiu, sodiu). Nu stiu daca se pune problema de afectiuni cardiace, dar daca esti mai ipohondru de fel (adica ti-e frica sa nu ai o anumita boala) mai bine mergi la un consult cardiologic pentru linistea ta, poti face si niste analize uzuale, mai ales pentru lipsa electrolitilor, dar asta doar daca crezi ca te macina chestia asta cu bataile inimii. Oricum, cel mai in masura sa-ti dea explicatii este medicul cardiolog care te si consulta pentru problema asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Mihai8767 a răspuns:

Pulsul normal este de 50, 60-100 bpm in repaus. Atata timp cat pulsul tau atunci cand stai pe pat nu sare de 90-100 e perfect normal. Cel mai bun sfat ar fi sa renunti la bauturi acidulate, fast food si zahar. Toate acestea sunt excitanti ai inimii. Consumate in mod constant ele modifica rimtul cardiac. De asemenea daca fuemzi sau bei sa renunti de tot. Si in cele din urma sa faci sport. Poti incepe prin a merge 30 de minute pe afara timp de o saptamana dupa care putin alergat si tot asa. Incearca asta timp de o luna si nu o sa regreti.

| Anonim420420 explică (pentru Mihai8767):

Mersi frumos, chiar ma regasesc intr o viata cu alimentatie nesanatoasa si fara sport