| Alexandru7890 a întrebat:

Salut,as dori dacă se poate sa ma ajutați și pe mine cu ceva.Am 16 ani 1.85m și 65 kg și sunt slab.Am fost depistat cu scolioza în "S" la lombar 14 grade și 21 grade.Asta am înțeles ca este scolioza ușoară. Cifoza torace 47 grade am înțeles ca e ok și aici valorile minime sunt între 20-50
Lordoza unghi 30 grade și aici cică e ok sunt valori între 20-50 grade ce trece sau scade e problema.Ce pot face ce îmi recomandați o sa am nevoie de operatie sau? pe mine ma doare mult ceafa rau de tot adc nu mai trece cu nimic și nu inteleg de ce.Nu vreau răspunsuri du te la medic ca deja am fost dar vreau și eu mai multe păreri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Am fost depistat cu scolioza în "S" la lombar...ce îmi recomandați"

du-te nene la MEDIC, nu te juca cu sănătatea ta!

| Alexandru7890 explică (pentru sierra1):

Pai m-am dus frate vreau sa mai cer și eu păreri.

| elmeksadin a răspuns:

E ok... majoritatea au. Asta e și eu am scolioza dar sunt atentă să nu ridic greutăți mari, in rest e ok...eu mai am și alte complicații dar ce ai prezentat tu e deocamdată ok, nu e nevoie de operatie, scolioza e scolioza.

| Alexandru7890 explică (pentru elmeksadin):

Exerciții nu?

| ballz a răspuns:

La gradul de scolioză pe care îl ai acum nu se recomandă intervenție chirurgicală. Riscul e mic dacă ții lucrurile sub control. Totul depinde de evoluția curburilor până la sfârșitul pubertății. Ai putea face Kinetoterapie regulată (nu doar ocazională), cum ar fi exerciții pentru întărirea spatelui, gâtului, abdomenului, programe specializate pentru scolioză. Deci nu ai nevoie de operație dar ai o greutate mică pentru înălțimea ta. O masă musculară mai bună te-ar ajuta să susții coloana mai eficient.

| Jessica1235 a răspuns:

Bună am și eu dublă scolioză, am absolvit kinetoterapia luna aceasta și îmi voi da licența din dublă scolioză laughing

Deci, într-adevăr scolioza ta este de grad mic. Ești la vârsta la care recuperarea se face mult mai repede decât la un adult.

Îți recomand să-ți cauți un cabinet de kinetoterapie în orașul de unde ești deoarece asta este singura soluție, exercițiile pe care le vei face îți va repoziționa coloana în poziția ei fiziologică, îți va întări musculatura și vei scăpa și de durere. Poți să faci și fizioterapie deoarece e plus.

După ce prinzi exercițiile de la kinetoterapie, îți recomand să le faci și acasă.

Durerile de ceafă probabil le ai din cauză faptului că, coloana fiind deplasată, mușchii spatelui și a gâtului sunt suprasolicitați. Îți recomand să faci și câteva ședințe de masaj deoarece ajută mult în relaxarea și întărirea musculaturii.

Legat de operație, stai liniștit ești departe de așa ceva, operațiile se fac doar în cazuri severe. Adică de la 50 de grade în sus.

În concluzie, caută un cabinet sau spital care să fie dotat cu mai multe tipuri de terapie (cele esențiale pentru tine fiind kinetoterapia, fizioterapia și masajul), să faci exercițiile și acasă și să ai grijă de pozițiile în care stai sau dormi. Dacă vrei îți pot da câteva sfaturi legate de cum să dormi.

Sănătate multă și ju te stresa, majoritatea oamenilor au o deplasare a coloanei.

PS. Am uitat să-ți spun că atunci când coloana este trasă înapoi, e posibil să simți niște dureri, în mod special în zona toracală, dar poți lua niște analgezice când simți că nu mai poți happy

| Alexandru7890 explică (pentru Jessica1235):

Mulțumesc mult de răspuns.Am în oraș un spital orășenesc unde o sa merg sa fac 10 ședințe de kineto și 10 de fizio.Nu știu dacă după 10 ședințe costa în plus am inteles ca 10 sunt gratuite dar mie mi s-a spus ca poate fi totul gratuit.Totusi cate grade ai tu?

| Jessica1235 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Cu drag, mă bucur că nu trebuie să plătești astea 10 ședințe. După ce le temnini te poți interesa să vezi dacă le poți continua pe gratis sau trebuie să le plătești. Eu te sfătuiesc să profiți de acești 2 ani cât mai ești elev fiindcă ai mai multe benefici, iar multe ședințe sunt gratis.

Când am aflat că am dublă scolioză aveam 18 grade lombar și 15 grade toracal și aveam dureri foarte mari. Acum am aproximativ 12 grade toracal (aici e din vina mea fiindcă am încercat niște experimente pe mine și mi s-a agravat puțin, dar acum sunt mai bine), iar lombar nu mai am aproape deloc. Practic la lombar nu mai am scolioză ci atitudine scoliotică, scolioza este de la 10 grade în sus. Ce se află sub 10 grade este considerată atitudine scoliotică și se tratează mult mai ușor.

Am înțeles.Pai eu sunt mult mai grav ca tine am 14 cu 21 nici nu știu ce sa ma fac imi e frica dar na.

| Jessica1235 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Nu ai de ce să-ți fie frică, e cea mai întâlnită afecțiune. Chiar dacă la băieți sunt șanse mici, chiar foarte mici să apară. După câteva săptămâni de terapie o să vezi că vei simți cum totul se reglează. Durerile dispar și nu mai simți asimetriile de la umeri și șolduri.

În doar câteva săptămâni de terapie eu am reușit să îndrept coloana cu câteva grade. De la 18 am ajuns la 13 și de la 15 la 12. Eu faceam exercițiile doar la spital, dacă le făceam și acasă scăpam mai repede.

Am inteles. Apreciez enorm ca ma ajuți și îmi explici pas cu pas. Voiam sa ți mai spun pe mine nu ma doare scolioza cât ma doare gatul de la ceafa. Unde probabil sunt cocoșat am 47 grade este puțin cu 2 grade peste limita normala dar ma doară zi de zi incontinuu doar când ies pe afara și stau drept uite de durere.E ireal.Luni ma duc sa fac un posturotest și pe baza radiografie și posturotestului urmează sa îmi dea un verdict care clar va fi exerciții.Nu are cum sa mi dea corset nu? e scump în draci și nici nu vreau sa l port