| Kassiana1999 a întrebat:

Salut, aș dori să știu dacă în Iași este un medic de familie care poate elibera trimiteri medicale în locul celui din județul tău. Menționez că nu vreau să schimb medicul actual de familie, și nici nu am timp să merg la cel de acasă întrucăt sunt la muncă. Cardul de sănătate nu l-aș trimite prin poștă sau altfel să se piardă, și nici nu am timp. Dacă știți un centru de urgențe unde eliberează trimiteri, sau un medic de familie care poate să fie înlocuitor (legal știam că cu o declarație un medic poate să fie substitut pentru al tău dacă nu poți ajunge), vă rog să îmi spuneți. Dau fundă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gllopel a răspuns:

Ca sa stii pe viitor, CristidinBucuresti raspunde tampenii.
Acum, iti raspund:
Poti merge la orice medic de familie. Iti va face o consultatie sumara sau nu. Dar iti va da trimitere la cerere. Evident, si una si alta vor fi contra cost. Pentru ca nu este medicul tau si nu poate deconta serviciul la Casa de asigurari de sanatate.
Or fi Centre de permanenta, dar eu nu stiu asta. Poti cauta pe Google maps.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Doar medicul tau de familie iti poate da trimitere, degeaba mergi la alt medic nu te va putea ajuta, nu poti avea doi medici de familie, mergi la medicul tau de familie care te are in evidență ca pacientul lui.

| Kassiana1999 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu am cum, am explicat și mai sus. Și e destul de urgent. În Brașov știu că parcă există medici de familie lentru astfel de situații la care te poți duce. De aia întrebam dacă e și aici. Sau medicina muncii poate?

| darrio2007 a răspuns (pentru Kassiana1999):

Nu există asa ceva.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ehem, medicul tau sa iti trimita trimiterea prin posta/curier?