| ionutzzzu a întrebat:

De ce de cate ori sunt stresat imi apar stari de voma? Ex : ( Inainte sa plec la scoala si stiu ca am ore grele, sau in prima zi de scoala de dupa vacanta ) Ce pot face?
Dau

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Dianné a răspuns:

Mergi neaparat la medicul de familie, nu e ceva normal. S-ar putea sa fie pe sistem nervos.
Baftaa.

| Gripa a răspuns:

laughing Cunosc sentimentul.Ce poti face nu stiu sa-ti spun, dar iti pot spune cum mi-a trecut mie.Am lasat totul sa mearga de la sine.De obicei "frica" aceasta apare cand ai ore "grele", cand stii ca asculta etc.Am incercat sa fac, sa-mi "placa" acele ore, in sensul ca raspundeam, daca puteam ieseam la tabla, vorbeam cu colegii incercand sa-mi distrag atentia de la ora etc.Treaba care merge mai mult ca sigur, cel putin la mine, a fost sa invat si sa raspund, fiind si un mic "vanator de note", ca dupa aceea sa ma doara fix in pix de ora.La mine a functionat, totul depinde de tine.

| Zenithf a răspuns:

Este o reactie instinctiva. Si in natura, cand un animal este haituit este posibil ca sa isi goleasca stomacul, astfel energia pe care ar fi cheltuit-o cu digestia este toata disponibila pentru efortul de a fugi de pradator. Dar nu iti recomand sa folosesti energia asta ca sa fugi de la orele alea grele.hee hee
Iti recomand sa o iei mai usor cu scoala, pune un efort in pregatire, ca sa nu te ia orele 'astea ca din oala' si foloseste-te de note ca sa te impulsioneze si ca sa te orientezi unde trebuie sa fi mai atent.
Cu parintii nu stiu ce relatie ai, au si ei anumite asteptari de la tine, este bine sa vorbiti despre asta, sa fie la curent cu ce greutati ai tu.
Domnul fie cu tine, si spor la invatat!