| AnonimulCareVreaSaRamanaAnonim a întrebat:

In legatura cu un "chist" pe interiorul pleoapei superioare. Doctorul mi-a recomandat comprese calde si un masaj usor in acea zona, dar pare ca se umfla si mai tare. Inainte de asta doar dadeam cu crema si scazuse pana la un anume nivel la care nu mai reactiona la crema. Sigur compresele calde si "masajul" asta ii face bine chistului? Am observat ca dupa 3 min de tinut compresul cald pe ochi, dupa ce il inlatur vad totul extrem de tare in ceata. Am mai observat si ca de cand folosesc compresele ma doare la atingere acel chist.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Acel "chist" este, probabil un chalazion( șalazion). Chiar daca medicul nu ti-a spus/precizat daca este vorba despre un orgelet( ulcior) sau despre un chalazion, recomandarile si tratamentul este acelasi!
Chalazionul arata precum in fotografia din link : https://www.webmd.com/eye-health/ss/slideshow-guide-stye-chalazion
Tratamentul chalazionului si orgeletului, inclusiv regulile stricte aplicabile acestuia, este cel recomandat de binecunoscutul Prof. dr. Monica Pop(http://spitaloftalmologie.ro/monicapop/) pe blogul personal. Sunt adult si am urmat acest tratament. Te asigur ca rezultatul este disparitia totala a formatiunii--- s-au scurs 3 ani de atunci si nu a recidivat niciodata!
Iata tratamentul si recomandarile de pe blogul doamnei profesor : http://monicapop.ro/tratamentul-orgeletului-ulciorul/#more-170

p.s. Cele doua colire, respectiv cel cu Oxacilina 2% si cel cu Sinerdol 2%, se pot prepara, fara probleme, de catre farmacist la orice farmacie ( cel putin in Cluj, unde locuiesc ).

| AnonimulCareVreaSaRamanaAnonim explică (pentru alessia5158):

Super! inca o intrebare inainte sa iti dau funda... In cat timp ati observat rezultate? happy

| alessia5158 a răspuns (pentru AnonimulCareVreaSaRamanaAnonim):

Nu ti-am raspuns pentru funda---- m-as bucura ca sistemul tau imunitar sa functioneze la fel de eficient precum al meu adica, in mai putin de 1 luna, formatiunea sa dispara! Respecta cele 4 interdictii(nu unguente, nu comprese, nu spalaturi, nu stoarcere), pune-ti 1-2 picaturi din colire prin ALTERNANTA(odata unul si dupa 1 ora al doilea colir) timp de 10-14 zile si fa tratamentul oral pentru imunitate.Cauta o farmacie care sa vrea sa-ti prepare cele 2 colire fara a avea o reteta sau du-te la medicul de familie sa-ti scrie o reteta de preparare pentru ele:
1.
0,40g oxacilina+1/2 fiola dexamathazona+15ml apa distilata
2.
0,40g sinerdol +1/2fiola dexamethazona+15ml apa distilata

p.s. Pentru tratamentul oral(pe gura) urmeaza doza recomandata pentru adulti( daca nu esti copil sub 14 ani si nu ai vreo boala renala sau de ficat ).

Multumesc enorm de ajutor! Maine intreb la farmaciile din zona in legatura cu preparatul chestiei asteia! Apropo, prin "a instila" va referiti sa imi torn picaturile respective in ochi? sau?

Nu torni, ci iti picuri 1-2 picaturi, din ora in ora si alternand colirele, in ochiul cu probleme (sau in ambii ochi daca amandoi sunt cu probleme). Cumpara 2 pipete de la farmacie, in cazul in care cele 2 sticle cu colire nu au prevazut cate un picurator. Ai grije, nu te sterge la ochi cu degetele--- foloseste un servetel de hartie sau tifon steril(se gaseste la farmacie sub denumirea de comprese sterile.) care se arunca dupa folosire.Reciteste recomandarile de pe blogul d-nei doctor Monica Pop --- sa nu le uiti!
Succes si grabnica insanatosire!

Multumesc mult de ajutor! Acum mai ramane de cautat o farmacie care prepara asa ceva... prin zona mi s-a zis ca nu se prepara.

Da o stire printre rude/prieteni/cunoscuti--- poate are vreunul vreunul un farmacist(sau macar un asistent farmacist) cunoscut.

Buna ziua! Insfarsit am intrat in posesia acelor colire. Maine o sa ma apuc de tratament, dar as dori sa il fac si pe cel de imunitate. O singura intrebare: Cat timp trebuie sa urmez tratamentul de imunitate? Multumesc mult de ajutor! Fara dumneavoastra nu as fi stiut de acest tratament!

Mai bine mai tarziu, decat niciodata!
Cat despre tratamentrul pentru imunitate, eu l-am urmat pana ce s-a terminat continutul flacoanelor (de tablete).Nu stiu cat timp recomanda doamna Monica Pop si nici nu se poate accesa blogul monicapop.ro --- poate l-a inchis!
Sper ca ti-ai notat in ce consta tratamentul cu tablete( eu nu-mi mai amintesc!). Daca ti-ai notat, modul de administrare si probabil, durata tratamentului, pot fi gasite in prospectul care insoteste medicamentele respective.

Spre bucuria mea, un site de stiri a dat share la tot ce a scris doamna Monica Pop laughing Pot spune ca am fost salvat! Apropo, sa inteleg ca trebuie sa pun 6 picaturi oxacilina+ 6 picaturi sinerdol=12 picaturi pe zi? Imi pare cam mult.

Daca la ora 8 vei incepe cu alternarea din ora in ora a celor doua colire, este asa cum ai calculat tu! Pana la ora 19 vei pune in total 12 picaturi(daca pui doar una singura!) din cele doua colire(cate 6 picaturi/zi din fiecare colir). O picatura, chiar si doua picaturi, pentru o singura aplicare nu este mult cantitativ --- ti se pare mult doar daca le aduni! Asa este tratamentul pe care eu, una, l-am respectat fapt pentru care n-am ajuns 'la bisturiu"!

Multumesc mult de ajutor!

Cu placere! Sper sa-ti fie de ajutor tratamentul tot asa cum si mie m-a fost, adica fara recidive.

Daca nu va suparati, si voi puneati picaturile tot in pleoapa inferioara? Conteaza lucrul acesta? Chalazionul meu se afla sub pleoapa superioara... Ma intreb daca picaturile ajung acolo.

In pozitie verticala nu prea poti pune picatura in pleoapa superioara--- poate daca stai culcat, la orizontala. Zic sa-ti pui cel mult 2 picaturi, sub pleoapa inferioara, in coltul dinspre nas al pleoapei. Dupa instilare, inchide pleoapele si maseaza usor cu degetul globul ocular( masajul ajuta si la deblocarea canalului glandei infundate! ).

| adrian8572 a răspuns (pentru alessia5158):

Buna, de unde pot comanda aceste "colire" /tratament? In Constanta nicio faramacie nu prepara fara reteta. Poți cumpara tu si iti imi dai un număr de cont bancar? Trimiți prin curier cu plata ramburs (platesc eu transportul ) Iti trimit adresa de livrare. De 2-3 saptamâni caut si nu am găsit nicăieri.

O zi mai buna!

| adrian8572 a răspuns (pentru alessia5158):

Imi poți spune exact de la ce farmacie din Cluj ai cumpărat? A cautat un prieten la 3 farmacii si nu a găsit (nu prepara nimeni) Un număr de contact de la acea farmacie sau o adresa daca se poate?

Numai bine!

| alessia5158 a răspuns (pentru adrian8572):

La sfarsitul articolului din link-ul http://monicapop.ro/tratamentul-orgeletului-ulciorul/#more-170 gasesti rapunsul! Farmacia Spitalului clinic de urgente oftalmologie din Bucuresti se afla la parterul acestuia.

| DianaCost a răspuns (pentru alessia5158):

Buna ai putea sa ma ajuți cu aceste picături sa mi le trimiți prin curier pentru fetița?

18 răspunsuri: