| Axel22 a întrebat:

Am 13 ani, am 76 kg si sunt inalt de 1, 69, e normal sa am 76 de kg la inaltimea asta? Eu cand ma uit in oglinda nu mi se pare ca is gras, am avut 79 kg si am dat jos pana la 76, deci e bine 76 la inaltimea mea? Daca nu, pana la cat ar mai trebuie sa slabesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Etelca a răspuns:

Hei! Sa nu-i asculti pe cei de mai jos..1.esti baiat, nu fata ca sa ai 60 de kg la 1, 69; 2. nu esti gras. Cum ai spus si tu, daca tu nu te vezi gras, de ce ai mai pus intrebarea? Trebuie sa te simti tu bine in pielea ta.Ai putea doar sa mananci mai sanatos si sa te duci de 3-4 ori pe saptamana la sala, inotul ajuta de asemenea, latind umerii.Bafta!

| Axel22 explică (pentru Etelca):

Ms, am pus intrebarea deoarece mai multi prieteni de ai tatalui meu mi-au spus ca m-am ingrasat si aveam si burta dar o tineam trasa sa nu se vada, si am gresit cu 76 de kg, deoarece cantarul meu nu merge chiar bine ca e cu rotita de aia cu care fixezi la 0 kg, si cand te cantaresti trebuie sa fie cantarul pe o suprafata dreapta, si asa mi-am dat seama ca am 73 kg, burta nu mai am dar mi s-ar parea bine daca as mai slabi 3kg, deoarece nici la 79 de kg cand aveam nu eram dala ca nu puteam sa ma misc, puteam perfect, si nu oboseam repede, doar ca eram lenes si mancam peste masura pana simteam ca pusc. Deci multumesc, o sa mai slabesc putinwinking Dar eu nu stiam ca e diferenta intre kg la fete si la baieti, deci pentru un baiat e normal sa aiba 70+kg la 1, 69? Cand mi-au zis aia ca trebuie sa am 60 kg mi s-a parut ca voi fi slabanog la 60. Si o ruda de a mea mi-a zis ca eu nu-s gras pentru ca is inalt.Deci e normal ca baiat la inaltimea 1, 69 sa am 73 kg?

| Etelca a răspuns (pentru Axel22):

Da, este normal, nu strica daca mai slabesti putin, 2-3 kg, insa e normal, pentru ca fetele la inaltimea si greutatea ta, deja ar fi fost destul de grasute, la baieti e diferit happy

11 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU este bine :(

Eşti SUPRAPONDERAL ( prea "plinuţ" )!

Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 62, 5 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai cu vreo 13-14 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 14 kg!

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).

Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!

Toate cele bune.

| Axel22 explică (pentru bursuc001):

Eu in prezent am ajuns de la 79 de kg la 73 kg intr-o saptamana, asa arata cantarul meu, azi am intre 72 si 73, desigur am mancat doar in proporptie mica mai putin decat sa ma satur si am lasat din paine, am facut exercitii cardio pentru abdomen si m-am dat mult cu bicicleta e cantarul meu stricat? Ca nu m-am simtit deloc rau si nu m-am infometat mancam cam orice dar nu mancam pana simteam ca-s plin ci doar sa nu-mi fie foarte foame, deci e bine? Am un cantar cu rotita deaiacare o fixezi la 0 kg si cand ma cantaresc trebuie sa pun cantarul pe loc drept, deci cantarul ala e bun, nu? E prea mult cat am slabit int-o saptamana? Si beau si ceai verde ca sa slabesc mai repede deci are ceva daca eu m-am simtit bine si nu m-am infometat dar am facut sport, ca pe cantar imi arata ca dau pe zi 1kg, deci e stricat cantaru? Ca atunci cand aveam 79 kg aveam burta, acum nu mai am aproape deloc burta dar totusi, mai am sa o dau jos, ce mi-ai recomanda sa fac ca sa slabesc pana la 62 kg sau macar sa fiu intre 62 si 69? In 3 saptamani ca pe site-ul tau imi zicea sa aleg o preioada mai mare de 14 saptamani, deci ce imi recomanzi? Ca vreau neaparat sa fiu intre 62 si 69 in 3 saptamani, si nu uita de intrebarile mele de mai sus, stii tu daca cantarul meu e stricat sau nu.

La 62 kg as fi slabanog, am o constitutie robusta, mai trebuie sa dau 3 kg jos sa am 70.287 kg, am mi-am calculat greutatea si dupa constitutia mea solida (robusta ), eu as fi slabanog la 62 kg, http://dieta.romedic.ro/formule-de-calcul-ale-greutatii-ideale

Uite, mai sus ti-am pus site-ul unde apare si o formula de calcul pentru greutate in functie de inaltime varsta si constitutie, chiar daca am 73 kg am sa mai slabesc 3 kg, dar am sa mai pun o intrebare in legatura cu formula aia de calcul.

| bursuc001 a răspuns (pentru Axel22):

În primul rând, vreau să precizez că NU e "domeniul" meu : NU sunt medic nutriţionist!

Mi-am expus doar o părere personală happy

Totuşi, pare a fi destul de corectă şi "Formula lui Creff" prezentată pe site-ul indicat de tine!
După acea formulă ar trebui să ai 69, 597 kg ( aceasta fiind o greutate acceptabilă )...

Oricum, ai slăbit prea BRUSC sad
Tocmai de aceea, pe site-ul indicat de mine îţi spune să alegi o "perioadă mai mare de 14 săptămâni" pentru a ajunge la 62 kg şi "mai mare de 7 săptămâni" pentru a ajunge la 69 kg!

Da stiu ca am slabit brusc dar eu urasc perioada aia de peste 14 sau 7 saptamani deoarece e foarte mult si in tot timpul asta imi trece vacanta si incepe scoala, la scoala pot sa-mi bag ** in ele de kg, de aceea vreau eu sa slabesc brusc.

Edit***

Probabil am slabit brusc din cauza ceaiului verde deoarece e puternic pentru varsta mea (13 ani) pe cand pe prospectul de pe ceai scrie ca e pentru persoanele de 18 ani +. Dar nu regret ca l-am folosit

| Neinteresantul a răspuns:

Esti un gras infect. Pune-te pe slabit. Mergi la sala sau du-te la alergat!

Si renunta la shaorme si mcdonalds. baga mult ceai verde, fara zahar! Si fara dulciuri!

De grasime scapi, dar daca esti si urat, nu mai ai scapare!

| DomnulFantastic a răspuns:

Slabeste,mergi la sala

| Tutuianu_Razvan_1999 a răspuns:

Eu am 15, 1.78 si 69 kg
ma simt bine big grin

| Serban_Denisa_1996 a răspuns:

Pai trebuie sa ai in jur de 60 kg