| Elena_Eledumitrascu_1986 a întrebat:

Salut tpu.Am o fetita, are 5 ani si are maselele cariate.Intrebarea mea este:MASELELE SE SCHIMBA LA COPII sau raman pentru toata viata? Eu nu mai imi aduc aminte.Astept raspuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Maselele se schimba, insa pe rand. Daca la varsta cand incep sa i se schimbe are carii nerezolvate in gura (in maselele de lapte), noile masele se vor caria imediat (si acelea sunt definitive). cam de la 5 ani poti duce fata la stomatolog sa-i rezolve cariile si sa-ti spuna ce poti face sa le previi in viitor.

12 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Se schimba

| onasis1961 a răspuns:

Pentru aducere aminte din ani de şcolă:
http://www.edux.ro/data/articol/articol.php?id=93

| ZOZOKid a răspuns:

Da, se schimba. Atata doar ca le schimba mai tarziu, in perioada 10-15 ani ( asa a fost la mine), si daca nu-i plombezi maselele cariate, o sa se chinuie pana la varsta aia.

| Bogdan4688 a răspuns:

Da se schimba pentru ca acestia pe care ii are sunt de lapte si nu am radacini dar cei care vor aparea o sa fie pentru totdeauna si au radacini.

| Schmidt_Richard_1964 a răspuns:

Draga Elena,
cum ai reusit performanta asta, ca la 5 ani copilul tau sa aiba masele cariate?
Nu ai auzit vreodata de periuta de dinti? Sau i-ai dat noapte sucuri sau ceaiuri cu zahar? Stii de cite ori o doare dinti pe fiica ta ar trebui sa te doara pe tine. La fel la dentist, ar trebui tu sa stai pe scaun in locul ei.

Nu pot intelege cum reusiti performanta asta. Si noi avem 2 copii de 13 si 17 ani, dar nici unul nu stie ce este aia carie.

Rici

| Lidia_Vasilian_1995 a răspuns:

Da, se schima.

| PulbereDeStea a răspuns:

Da se schimba pana la o anumita varsta.

| mona a răspuns:

Asa stiu si eu ca le schimba

| kiv1990 a răspuns:

Se schimba

| Elena_Eledumitrascu_1986 explică (pentru Schmidt_Richard_1964):

Are lipsa de calciu si de aceea i se cariaza, nu de la dulciuri sau de la sucuri, in plus fata se spala de 2 ori pe zi dimineata si seara daca vrei sa stii, am fost la doctor si mi-a zis ca sa mai astept macar 2 ani ca sa ii scoata, adica pe la 7 ani, iar eu nu sunt de acord pentru ca pe ea nu a durut-o niciodata, pur si simplu sunt ingrijorata ca la varsta ei sa aiba deja 2 masele cariate.eu sunt mare si sunt perfecta la dantura,la fel si sotul, si baiatul, si in plus nu sunt de acord ca doctorul dentist sa ii scoata maselele, doar in cazul ca va incepe sa o doara, da!

| Schmidt_Richard_1964 a răspuns (pentru Elena_Eledumitrascu_1986):

De regula parintii sunt de vina cind copii au carii. In plus se pot face plombe la dentist. Inclusiv la copii. La cazuri extreme cu parinti dobitoci la care e putrezita gura, acolo numai sub anestezie.
Degeaba se spala copii pe dinti daca noaptea bea lapte, ceaiuri sau te miri ce.
Ai mei dupa 4 seara au baut numai apa.

| Manyac86 a răspuns:

Hey Rici, raspuns urile tale sunt foarte incriminatoare si nesimtite. Bn ca ai auzit tu de periuta de dinti da de bunul simt nu ai auzit?
Tu judeci problema inainte sa-i cunosti cauzele.
E plin de d'astia ca tine...