La cum a fost iarna de cativa ani, prin zona mea, ai muri doar de foame, nu de frig.
Întrebarea asta zici că este încropită din mai multe bucăți de alte întrebări cusute împreună, ca monstrul lui Frankenstein.
Ai muri? Da.
Instant? Nu.
Ai renaște? Tot nu.
Te răpune hipotermia in maxim 1- 2ore daca stai si nu te misti! Te faci turture uman! Asta de la - 10 in SUS! Tine cont corpul uman conține 70 % apa! Chiar si îmbrăcat este nașpa dar gol? Ești masochist sau te-a amenințat cineva ca te scoate iarna gol in strada?
Bun colegii ți-au răspuns foarte clar la prima parte a întrebării. Ce nu am înțeles eu este a doua parte: "sau ai renaște din nou"? Mah vezi că desenele animate rămân o fantezie. Măcar pasarea Phoenix renăștea din foc și cenușă. Tu vrei sa renaști din zăpadă și viscol în puta goala? Sa fim serioși.
Cred ca a vazut filmul Harry Potter de pe AXN, de acolo i-o venit cu ideea renasterii Eu tremur dimineata cu blugi si bluza pe bicicleta, apoi iarna in corul si carnatul gol?
Coprul intră in șoc hipotermic. Având in vedere ca temperatura medie (ΔΤ=26*C) iar temperatura de afara, sa o luam pe cea mare (T afara=-20*C)
Aplicand principiul fundamental al termodinamicii avem:
ΔU=Q-L
Nu o sa arat calculele pentru ca sunt foarte pompoase dar
Dupa 30minute+ la o astfel de temperatura, tesuturile incep sa inghete si se intra in bradicardie (un fel de moarte lentă)
Pentru ca ratele de transfer ale caldurii de ma 36 *C -> -20*C sunt de 800J/S, aproximativ 1kJ/s, asta ar veni 1kW, ceea ce este foarte mult!
Danakolf întreabă:
AlExAlExAnDrU întreabă: