| Gax97 a întrebat:

Bomboanele de supt cu eucalipt si menta scad capacitatea de concentrare si memorare? Dau stare de oboseala? De doi ani consum constant, in fiecare zi, macar o astfel de bomboana. Am auzit ca ursilor Koala, frunzele de eucalipt(pe care le consuma frecvent) le scad capacitatea neuronala. As dori sa primesc un raspuns pertinent si care sa ma ajute. Raspunsurile pot include si link-uri catre site-uri de specialitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Majoritatea frunzelor de eucalipt sunt toxice si nu le consuma nici koala, proababil acelea ar putea avea efect negativ asupra organismului, dar restul nu. Koala nu sunt foarte energici si sunt asa mai "prostuti" din cauza ca frunzele de eucalipt pe care le consuma sunt foarte bogate in toxine si au foarte putine proprietati nutritive, digestia lor consumand foarte multa energie.
Exista multe produse cu eucalipt si pentru oameni, dar sunt bine procesate inainte sa ajunga la noi. Deci esti in siguranta. Bomboanele astea cu eucalipt si ca si sucurile "naturale" a fost candva o frunza de eucalipt, din aia au stors putin suc, l-au concentrat, apoi au facut un amestec de 1 tona de "aluat" pentru bomboane, au diluat uleiul din frunza aia cu un litru de apa si din litrul ala au aruncat 100 ml in amestecul de 1 tona si gata, bomboane cu eucalipt. laughing

1 răspuns:
| MCRgurl a răspuns:

Nu stiu ce sa iti zic.Iti dai seama ca tu nu primesti acelasi produs ca acela consumat de ursii koala pentru ca ei iau frunzele direct din copac, la tine ajung deja procesate si modificate.Nu mananci eucalipt pur.Dar oricum, ce-i prea mult strica si nu stiu daca au legatura bomboanele astea cu problema ta dar e cam exagerat sa mananci cate una in fiecare zi timp de 2 ani.Renunta la ele cateva luni si vezi daca mai ai vreo problema. Daca da, du-te la medic, poate fi alta problema. Daca nu, atunci e clar ca din cauza bomboanelor aveai stari de oboseala si nu te puteai concentra.