| CalinSerbu a întrebat:

Uneori mi se pune un junghi in pectoralul stang. Durerea este de scurta durata si puternica(de cele mai multe ori apare cand respir). Prima data am simtit-o acum 3 ani si am observat ca apare cand fac sport(inot sau abdomene) sau la intamplare in cursul zilei. Tin sa mentionez ca am facut o ecografie abdominala si un control cu stetoscopul si au iesit bine. Ma gandesc ca poate sa fie un junghi intercostal sau o durere a cresterii(am 16 ani). Fac destul de multe exercitii fizice acasa.
Stiti cumva cum pot sa scap de aceste dureri?
Mersi dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Acele dureri/ intepaturi pot sa apara din cauze cardiologice. Un simplu consult cu stetoscopul nu poate evidentia posibile afectiuni la nivel cardiologic! Pentru o posibila diagnosticare la nivel cardiovascular este absolut necesar un consult de specialitate cardiologic + efectuarea unei electrocardiograme ( EKG). Asadar iti recomand sa iei cat mai repede legatura cu un medic cardiolog pentru diagnosticare. Durere povocata de procesul de crestere nu are cum sa fie deoarece procesul de crestere nu este dureros decat daca exista afectiuni la nivel osos( daca exista aceste probleme osoase sunt identificate cel tarziu inca de la inceputul pubertatii si poate chiar mai repede; asadar nu ai motive de ingrijorare din acest punct de vedere! ).

2 răspunsuri:
| KanezuY a răspuns:

Du-te la un pneumolog, el stie ce este de facut.

| RAY a răspuns:

Se poate sa fie asa ceva