| GabrielGabi1994 a întrebat:

Salutare!
Am 30 de ani
Vreau să întreb dacă a mai trecut cineva printr-o situație asemănătoare: mă confrunt cu erupții asemănătoare acneei pe tot corpul (față, piept, spate, brațe+eczema+piele foarte uscată etc.) de ceva vreme și am fost deja la mai mulți dermatologi. Am primit diverse tratamente (creme, geluri de spălare), dar fără rezultate stabile.
Am avut și roaccutane 6 luni pe durata tratamentului am crezut că am scăpat dar după ce am terminat roaccutane acneea a revenit
Menționez că lactatele,zahărul,fast-food, ciocolata nu le mai știu gustul de ani de zile
incep să mă întreb dacă nu cumva ar putea fi vorba de o cauză internă — cum ar fi o lipsă de vitamine sau minerale (vitamina D, B12, zinc etc.). A mai avut cineva acnee generalizată care s-a dovedit a fi legată de o deficiență nutrițională? Ați făcut analize? Ce v-a ajutat?
Problema persistă aproximativ de 8 ani

Apreciez orice răspuns sincer, chiar și scurt. Mulțumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Poate ai furunculoza.

Dieta unilaterala e cea mai nociva. Este mult mai nociva decat a manca ocazional fast food.

| Eduardo007 a răspuns:

Ai nevoie de un dermatolog bun care te va putea ajuta eu am la sprâncene și la barbă piele albă uscată și la fiecare 2 zile îmi apare și mă scarpin mereu. Mie dermatologul mi-a dat un ulei dar nu am scăpat de aceasta problema ((