Deci nu-ti mai place nimic din ceea ce poti face cu carne, oua sau branzeturi?
Zâua buna!
Fructe exotice mănânci des? (Mă refer la cele mai rare)
Daca nu, înlocuiește-le cu fructele obișnuite. Înlocuiește carnea de pui cu cea de pește.
Poate găsești salam de căprioară, daca găsești sa cumperi că e bun.
- Ovăz, de preferință cel mai ieftin
- Semințe de floarea soarelui
- Lămâi
- Iaurt
- Banane
Restul, dacă vrei, carne, lapte, ouă, ia-le direct de un țăran pe care îl cunoști că face agricultură bio, de preferință o rudă.
La fel și roșiile, prazul, și alte legume pe care le are disponibile.
Vei vedea că ouăle de țară au gălbenușul închis la culoare, adică bogat în nutrienți, față de cele din supermarchet, cu gălbenușul aproape ca albușul, fad.
Roșiile țăranului, în special cele atinse de soare, sunt cele mai bune, pentru că au foarte multă vitamina C, și de asemenea, au mai multe vitamine, minerale, și mai mulți micro-nutrienți (flavonoizi, antioxidanți etc.)
Cauta si tu pe internet retete usoare de facut, gasesti o gramada si vezi ce idei iti vin! Incearca supele, salatele, acum e vara si e bine sa mananci asa mai fresh, mai putin, fara carne!
Poate iti place pizza, poate vrei salata de bef, cum sa nu fie ok? sau ai mancat prea mult acasa si iti este rau acolo in supermarket ca nu inteleg ce vrei sa spui. Eu daca mananc multe dulciuri imi vine rau, mai bine mananci mancare cumpara doar mancare si fii sanatos!
Daca ai timp sa gatesti, incearca o dieta vegana/vegetariana.O sa descoperi atatea gusturi si o sa iti extinzi orizinturile dpdv culinar!
Salut! Nu stiu ce sa zic. Sunt multe alimente in supermarket, si nu cred ca niciunul nu iti place. Un sfat de la mine este sa incerci sa iti gatesti mancare ''exotica'' (nu stiu daca e cel mai potrivit cuvant). Adica mancare care in mare parte se serveste in alte tari, incearca combinatii de mancaruri, nu are cum sa nu mearga. Si eu aveam unele momente cand nici mie nu prea imi place mai nimic ce era la supermarket pana am descoperit un tip de salata care mi-a placut mult si inca imi place. Numai bine!
ManeaIonut întreabă:
publicname întreabă: