| newaccountbye a întrebat:

Salutare! Îmi puteți spune ce metode aș putea să mai încerc să înghit pastile (capsule)? Eu de fel nu pot să înghit deloc pastile, nici unele foarte mici… Când eram mică, mama îmi dădea siropuri și nu am avut probleme de sanatate încât să iau pastile, iar acum am un fel de fobie când vine vorba să le înghit. Am încercat metoda cu bărbia in jos și mai multe, dar tot nu reușesc… Apa se duce și pastila o simt cu limba sau dinții…Chiar nu știu ce să fac și acum este necesar să le iau. Vă rog să mă ajutați dacă ați mai avut problema asta ca mine! Cum să exersez, ce să mai încerc? Știu ca nimic nu e imposibil, așadar trebuie să învăț cum să înghit…

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate nu exista decat un singur mod de inghitit pastile: le pui pe limba si bei apa dupa ele.
Cu pastilele nu se exerseaza, ca alea se iau niciodata doar ca sa faci exercitii cu ele, ci numai la nevoie cand ai dureri sau anumite boli care necesita inghitirea de tablete.
Ti-as recomanda sa ceri medicului injectii pe viitor, daca pastile nu vrei sa inghiti, fiindca aici nu-i vorba de putut, odata ce ai dovedit ca poti prin inghitirea mancarii.

| NLS a răspuns:

Niciodata nu am putut inghiti pastile, indiferent cat de mici erau (bromhexin)...
Mereu ii ceream medicului injectii,
sau le pisam, zdrobeam, rodeam, lasam sa se topeasca in gura.
Nu e tocmai in regula pentru stomac, mai ales cele cu camasa de gelatina, dar doar asa le pot lua.

| ValentinMihai78 a răspuns:

De ce înghiți pastile în 2025, dacă ai această problemă? Întreabă la farmacie, de medicament lichid, efervescent, orosolubil. De asemenea, pastila, o poți pune în o lingură de ciorbă, cu puțină apă, o lași să se înmoaie puțin și o înghiți.
Sau, înainte de a înghiți pastila, iei puțin zahăr în gură și când simți pe gât puțină dulceață o înghiți!

| angel6lust a răspuns:

Exersează cu bucăți de pâine.

| giuliaaaV a răspuns (pentru angel6lust):

Scuze ca intreb, dar si eu ma confront cu aceeasi situatie.Nu te poti ineca cu painea?

| angel6lust a răspuns (pentru giuliaaaV):

Maică-mea avea problema aceasta și a învățat cu bucăți de pâine să ia pastile.

| giuliaaaV a răspuns (pentru angel6lust):

Mersi mult!

| Cavaler001 a răspuns:

Nu vreau sa fiu rautacios, dar nu mi se pare o problema careia sa-i dai asa multa atentie. Nu vreau sa ma dau mare ca eu pot inghiti si un pumn de pastile si fara apa chiar (la un moment dat luam multe suplimente). Te gandesti ca bei doar apa si uiti ca ai si pastile in gura happy Mai cunosc si eu cazuri cand rup/taie pastilele in 2 sa fie mai mici happy
Asa vreti voi sa evoluati, daca va e greu sa inghititi niste pastile happy? Nu mai sunteti copii mici. Wake up, please happy

| gllopel a răspuns:

O varianta ar fi sa iei medicamentul sub forma injectabila. Sau, piseaza pastilele. Capsulele nu cred ca nu le poti inghiti. Alea aluneca si fara apa.

| Sjhxjcks a răspuns:

Daca e capsula, o poti adauga in putina apa intr-o cana. Si sa bei apa repede, cu inghitituri mai mari, astfel incat sa poti inghiti si pastila cu totul, fara sa o simti. Ar trebui sa folosesti apa rece, sa nu se topeasca repere. Cele de care spui tu in capsula sunt facute asa ca sa se dizolve capsula in acidul gastric si medicamentul din interior sa ajunga doar in stomac. Eu cum fac?
Tin pastila pe mijlocul limbii si pe cerul gurii, apoi beau apa repede (fara sa te ineci) fara sa ma gandesc ca este ceva acolo. Nici nu o simt. Si eu aveam problema asta cand eram mai mica.
Ai sa vezi ca primele pastile o sa fie mai greu, dupa te obisnuiesti. Acum cand trebuie sa iau medicamete/pastile in capsule nici nu le mai simt ca le am in gura. Gandeste-te ca daca erau tablete mai mici, fara capsula, puteau avea un gust amar, si se dizolvau repede pe limba si puteai sa-i simti gustul amar. Tu cati ani ai?

| MercyAngel a răspuns:

Pisează pastila.

| newaccountbye explică (pentru MercyAngel):

E capsula. Și dacă iau doar praful, n am făcut nimic…

| Schizotix a răspuns:

Tine pastile in gura si tot baga apa, fara sa inghiti nimic. Cand s-a adunat multa apa in gura incearca sa inghiti tot deodata si brusc. Si merge