| Alexandru7890 a întrebat:

Salutari, as vrea și eu o părere de la voi.Am 16 ani, ma dor ochii când stau la calculator și la telefon.Cand las telefonul și pc-ul și ies afara, dorm sau mananc, fac altceva nu mai ma doare.Ce pot face, îmi trebuie ochelari? Eu pot sa las și pc Ul și telefonul sa nu mai stau dar vreau niște sfaturi ce sa fac, cu ce sa-mi ocup timpul și ce nevoie am de ochelari, de picături, de nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Este simplu: eviti telefonul si calculatorul, limitandu-le la maxim 1 ora pe zi si nu te va durea nici capul si nici ochii.
Mai mult sport si plimbat in aer liber, ca asta ajuta la dezvoltarea fizica a copilului si la intarzirea sanatatii, la protectia ochiului samd.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Măi băiatule, până la urmă ce vrei de la noi? Ți s-a spus clar cauza problemelor tale. Stai drk mai putin la calculator.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mergi la un control la oftalmolog si vei afla daca ai nevoie de ochelari

| anaad2011 a răspuns:

Bunaaaaaa!
Exact,trebuiesc lasatee!
Si mergi la oftalmolooooog

| Solane a răspuns:

Stai prea mult pe telefon si pc.
Renunta la ele. Foloseste-le strict la nevoie.
Timpul ti-l poti ocupa cu o mie de lucruri. Cati ani ai? Fa sport, deseneaza, plimba-te. fa voluntariat pe undeva, etc

| Sierra2 a răspuns (pentru Solane):

Zice 16 ani.

| Solane a răspuns (pentru Sierra2):

Mda, am nevoie de ochelari. Dar tot am vazut ca ti-ai facut alt cont. De ce? Te-au ignorat toti?