| oanas25 a întrebat:

Sinechii uterine - are cineva?
e posibil sa ramai insarcinata si sa duci sarcina la bun sfarsit?
va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Citește aici, Sinechii uterine - Sindromul AshermannSus
Sindromul Ashermann reprezinta desfiintarea spatiului virtual al cavitatii uterine datorita distrugerii mucoasei endometriale ce captuseste cavitatea, cel mai frecvent in urma unor interventii terapeutice ce vizeaza aceasta cavitate:
- curetaj uterin facut cu prea mult zel
- interventii chirurgicale efectuate in vederea indepartarii unor fibroame sau a corectarii unor anomalii structurale precum septuri uterine, polipi, etc.
- infectii datorate netolerantei dispozitivelor anticonceptionale intrauterine (sterilete) sau a altor corpi straini
- dupa operatii cezariene sau dupa nasteri naturale cu placenta inserata patologic (acreta)
- terapie locala cu dispozitive radioactive pentru tratamentul neoplaziilor ginecologice.

Cand endometrul este distrus dincolo de o anumita limita a profunzimii sale, adica este lezat stratul bazal care asigura reinnoirea acestei mucoase, in contextul unei stari de hipoestrogenism, se poate produce o zona cicatriciala mai mult sau mai putin extinsa in care cei doi pereti opusi care delimiteaza cavitatea uterina ajung sa devina lipiti unul de celalalt, desfiintand spatiul virtual al cavitatii uterine. In consecinta apare sterilitatea prin imposibilitatea fecundarii ovulului (spermatozoizii nu pot patrunde in cavitatea uterina) sau infertilitatea (prin imposibilitatea ovulului fecundat de a se implanta in mucoasa uterina care nu mai exista).

Sindromul este recunoscut cel mai des clinic prin prezentarea la doctor a unei femei care dupa unul dintre evenimentele descrise mai sus nu mai prezinta sangerare la menstruatie sau nu mai ramane insarcinata. Diagnosticul este pus ori prin HSG ori prin histeroscopie.
Repararea adeziunilor intrauterine se face cel mai simplu prin dilatarea canalului cervical si introducerea unei probe boante cu care se debrideaza cavitatea sau, daca aderentele sunt redutabile, se face chirurgie reparatorie sub control histeroscopic. Dupa procedura de inlaturare a aderentelor se lasa pe loc un corp care sa tina departati peretii cavitatii uterine (sterilet sau o sonda cu balonas) si se administreaza doze mari de estrogeni pentru a stimula cresterea endometrului.
Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/......-uter_1154
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Depinde cat de intinse sunt acele sinechii, iar asta numai medicul care te-a examinat poate sa-ti spuna.

Întrebări similare