| verona333 a întrebat:

Spuneti-mi va rog mastopatia si fibroadenoma este unul si acelasi lucru? Daca nu care e diferenta dintre ele? Eu am fibroadenoma si trebuie neaparat sa fac tratament chirurgical, chiar nu exista un alt tratament, daca totusi exista riscul de a mai aparea iar eu am doar 21 de ani.Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Prin mastopatie se intelege afectiunile sanului: este cauzată de modificarile hormonale caracteristice ciclului ­menstrual, apare la femeile tinere si se manifesta printr-o crestere in volum a sanilor, cu durere si noduli (palpabili indeosebi in perioada ovulatiei), scurgerile purulente sunt caracteristice mastitei şi abcesului mamar, iar fibroadenoma este o tumora glandulara beningna (nu se inmulteste in tesuturile invecinate ca in situatia cele maligne, se extirpeaza chirurigical!) care contine si tesut conjunctiv fibros de langa tesutul glandei; se intalneste de obicei la ovar sau san.
Sunt doua lucruri total diferite.
Sanatate.
Pa, pa.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu sunt acelasi lucru, dar pot coexista fiindca aandoua sunt date de efectele unor dezechilibre hormonale asupra glandei mamare. Fibroadenomul nu se vindeca decat prin extirpare chirurgicala, care este necesara in urmatoarele conditii: tumora nu are caractere certe de fibroadenom pe ecografie si mamografie; tumora este mare sau creste rapid; pacienta nu vrea sau nu poate sa faca ecografii mamare regulate, de obicei la interval de 6-9 luni. Oricum, trebuie sa-ti tratezi si dezechilibrul hormonal fiindca altfel tumora poate recidiva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mastopatia este o tumoare benigna rezultata in urma dereglarilor hormonale, mai numita si fibradenoma. Cel mai indicat este tratamentul chirurgical, desigur ca se poate incepe si cu hormonoterapia, extirpind tumoarea aveti o siguranta mai mare ca nu va da recidiva s-au nu va metastaza(cele mai dese complicatii)