O metoda santoasa de a te intrema si de a pune in greutate ( nu a te ingrasa ci mai degraba ingreuna ) este sa te apuci sa practici un sport ( de preferabil ar fi inotul, dar orice sport ce implica activitate fizica e bun ) si sa iti alimentezi corpul cu o cantitate optima de alimente, bogate in general in proteine ( pentru dezvoltarea masei musculare).
Daca problema persista de mult timp iti recomand sa te programezi la un medic nutritionist pentru a primi o dieta speciala.
Deasemenea daca consumi alcool sau tutun, trebuie sa le elimini imediat din dieta zilnica deoarece alcoolul slabeste organismul, iar fumatul omoara senzatia de foame!
Faza e ca eu nu am asemenea vicii precum fumat sau baut ba din contra nu suport chestiile astea faza cu inotul l-am practicat timp de 2 ani si am o inaltime de 1.83 dar faza e ca sunt prea slab pentru. inaltimea mea
La 1, 83 si banuind ca esti undeva in jurul varstei de 20 de ani greutatea ta ideala ar fi situata intre 75 KG - 85 KG in functie de diferitele formule pentru calculul acestei greutati.
Iti pot spune ca pana la varsta de 20 de ani, la 1, 92 cat am in inaltime, aveam o greutate de 75 de kilograme.
Acum la 22 de ani am 87 KG dupa ce m-am ingrasat anul trecut vreo 15 kile.
Problema probabila la tine ( daca spui ca duci un stil de viata sanatos si ai practicat un sport pe care eu il consider cel mai bun sim ai frumos, si care ajuta cel mai mult corpul ) este, cred eu, secretia hormonului de crestere.
Secretia hormonilor de crestere impiedica cresterea in greutate, si ajuta la dezvoltarea lungimii oaselor si automat la cresterea in inaltime. Avand 1, 83 cred ca ai avut o usoara hipersecretie ( mai mult decat altii) de hormon de crestere, secretie care persista la barbati pana la o varsta care poate atinge maximum 23 de ani.
Odata incetata secretia acestor hormoni, corpul tau se va opri din cresterea in inaltime si va incepe cresterea in greutate ( si atunci o sa trebuiasca sa te reapuci de inot, daca nu vrei sa iti sara burta peste curea - cam cum patesc eu ).
Ce e drept ar cam trebui sa ma mai misc din fata PC-ului si sa mai las fripturile
....am doar 16 ani
Buna! Daca vrei sa te ingrasi, cea mai simpla si nesanatoasa posibilitate pe care o ai la indemana este sa mananci multe chips-uri, dulciuri, sa bei suc, sa mananci tarziu si neregulat[adica dupa ora 21:00]etc.Varianta puuutiin mai sanatoasa ar fi sa mananci cartofi[piure, prajiti, natur]la aceeasi masa cu friptura~carne.Carnea si cartofii mancati la aceeasi masa ingrasa ff mult.La fel si pastele, fainoasele in general.Aaa, da, si ceva ce am observat pe pielea mea:semintele prajite.Cam atat am experimentat. ![]()
Sper ca te-am ajutat catusi de putin si mai gandeste-te, ca eu zic ca ar fi mai bine sa ramai cum esti tu acum! O zi buna!
Pai de ce vrei sa ajungi la 78-80? parerea mea e ca e mai bine sa fi mai slab decat gras, ma rog nici sa fi exagerat...
Djlsghtnquuw întreabă: