| IonutMihai092 a întrebat:

Sunt curios de urmatorul lucru. Acum vreo 10 ani am descoperit in zona cefei, usor in stanga chiar unde incepe parul, o umflatura, in timpul unei raceli(ganglion ma gandesc), care a scazut considerabil in dimensiune dupa raceala, ramanand ca o mica boaba taricica, in aceeasi zona fara sa isi modifice pozitia, este normal? Per total de atunci nu i-am mai dat importanta si luat seama dar probabil la raceli a mai fost umflat. Ce parere aveti? Analizele mele sunt la zi si foarte bune toate. Am auzit pe cineva zilele trecute ca discuta despre ceva canceros in zona gatului si m-a "ingrijorat" putin. Tin minte ca atunci, aveam vreo 13 ani cand l-am descoperit si medicul de familie mi-a zis ca e un simplu ganglion si atat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Ce descrii tu suna de fapt a ganglion limfatic. Cu totii avem asa ceva de numarul sutelor in corp. Unii sunt mai mari si poti sa-i simti la atingere iar altii mai mici si nu poti sa-i simti. Si eu am intrebat medicul dermatolog ce sunt acei cativa mici "noduli" in zona mandibulei (eram putin paranoic) si dupa ce m-a consultat a inceput sa rada spunandu-mi ca toti avem asa ceva, sunt ganglioni limfatici si de regula in timpul unei raceli (atunci exista o infectie in corp) acestia tind sa se mareasca iar dupa eliminarea infectiei, se micsoreaza. Prin ganglionii limfatici circula lichidul limfatic. Strict pentru linistea ta sufleteasca, poti consulta un medic dermatolog.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cancerul bucal sau cel de tiroida inflameaza ganglionii de sub maxilar, nicium ceva la ceafa.
Stai linistit ca ai analizele la zi si nu ai nic un motiv sub soare sa iti creezi stres inutil.

| Ioanaoana5 a răspuns:

Din ce descrii, pare a fi un ganglion limfatic reactiv, adica unul care s-a inflamat in timpul racelii si apoi a ramas usor marit, dar fara sa creasca sau sa se modifice semnificativ in timp. Daca nu si-a schimbat dimensiunea, nu te doare si analizele tale sunt bune, nu ai motive de ingrijorare. Daca ai nelamuriri, poti merge la un medic pentru un control, dar din ce spui, pare ceva normal.

| jacksonlee266 a răspuns:

This is, in my opinion, one of the best posts that you have made. Your work is quite outstanding in both quality and quantity. I am grateful to you for it https://purble-place.io