| 123Luca819 a întrebat:

Sunt în clasa a 10a. Pe parcursul gimnaziului am fost deseori exclus și lăsat în afara grupurilor sociale, eu fiind un copil supradotat. Am experimentat chiar și bullyingul, dar mult din aceste experiențe îmi sunt ca și șterse din memorie. Clasa a 8a a fost extrem de stresantă pentru mine, confruntându-mă cu aceleași probleme, și fiind în plus izolat intenționat de dirigintă spunându-mi că "nu știe ce să mai facă cu mine„. Acum, în clasa a 10a, sufăr de anxietate severă, am dureri fizice insuportabile, nu îmi mai pot controla emoțiile, nu mă mai pot concentra, nu mai știu cine sunt, mi-am pierdut pasiunile și nu mai pot învăța, eu fiind într-una dintre cele mai performante clase din județ. A mai trecut cineva prin asta? Se poate scăpa, și dacă da, cam în cât timp? Ar trebui să continui să merg la psiholog? Se poate face în vreun fel pauză de la școală?
Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Homeopatie=escrocherie medicala.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Exact, solutia e tacsu sa se duca la scoala peste diriga, peste colegi, un cot in bot la unu si gata, e liniste apoi, iar diriga luata intre 4 ochi pus in vedere ca sa nu il mai izoleze ca s-ar putea sa i se mute falca pe cealalta parte, asa sa nu aiba dovezi ca i-a zis.
Asa au facut parintii care sunt parinti, adica tatii.

Ce Homeopatie, degeaba face aia si aia daca cauza nu o elimina.
Uite cum e prietenul meu, el e ca alfa asa, mama rupea la gagicute, se uitau la el de adolescent si nu intelegeam de ce.

Profa de engleza a lui fi-sa are ceva cu ea, ea e f buna la engleza, si nu stiu ce ii zice,.
Ma-sa nu il lasa pe el sa rezolve ca stie cum e, dar mi-a zis "dupa ce termina liceul, intru peste profa in clasa si sa vezi...mi se rupe ce urmeaza, intru asa tare in ea, o fac cu ou si cu otet". Cand o urla ala, ingheata aia!

Vezi? Dar e barbat! ala bate 3 insi ca popa, intra in ei fara frica, e un exemplu.
Iti dai seama sa pateasca fi-sa ce pateste omu nostru de aici ce iese.
Bine, ca si ea e ca tacsu si i-a zis-o profei de a spart-o. Si are inregistrari, nu sa zici ca ea a inceput si minte, i-a zis "doamna sunteti cam frustrata, daca vreti predau eu ora ca...".

Muream de ras. Bullyngul apare ca parintii permit, dar cum barbatii azi sunt efeminati si epilati, ce pretentii sa avem, si figuri "aoleo ma reclama, aoleo vine politia".

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Vezi Novella, Steven; Novella, Bob; Santa Maria, Cara; Novella, Jay; Bernstein, Evan (4 octombrie 2018). The Skeptics' Guide to the Universe: How To Know What's Really Real in a World Increasingly Full of Fake. Hodder & Stoughton. p. 165. ISBN 978-1-4736-9641-9. Sau ISBN 9781478988496.

O gasesti la arhiva lui Anna.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Naudet, Florian; Falissard, Bruno; Boussageon, Rémy; Healy, David (2015). „Has evidence-based medicine left quackery behind?" (PDF). Internal and Emergency Medicine. 10 (5): 631–634. doi:10. 1007/s11739-015-1227-3. ISSN 1970-9366. PMID 25828467. "Treatments such as relaxation techniques, chiropractic, therapeutic massage, special diets, megavitamins, acupuncture, naturopathy, homeopathy, hypnosis and psychoanalysis are often considered as ‘‘pseudoscience’’ or ‘‘quackery’’ with no credible or respectable place in medicine, because in evaluation they have not been shown to ‘‘work’’"

Mahner, Martin (2013). Pigliucci, Massimo; Boudry, Maarten, ed. Philosophy of pseudoscience reconsidering the demarcation problem (ed. Online-Ausg.). Chicago: University of Chicago Press. pp. 30–31. ISBN 9780226051826. "Despite the lack of generally accepted demarcation criteria, we find remarkable agreement among virtually all philosophers and scientists that fields like astrology, creationism, homeopathy, dowsing, psychokinesis, faith healing, clairvoyance, or ufology are either pseudosciences or at least lack the epistemic warrant to be taken seriously."

| Mosotti a răspuns:

De ce sa faci pauza de scoala?! Doamne fereste, mergi la psiholog si lupta pentru tine, da-i dracu pe aia, parintii nu ai intervenit? Sau is pampalai?

Ca eu venea la diriga "mai tanti, care e problema ta de izolezi copilu? Ia tremina-te...ca..discutam altfel", scurt, si se rezolva repede.
Un tata care e barbat vine in fata clasei si zice "ma astia, daca se mai ia cineva de copilul meu, iau masuri repede", si iar se rezolva.
Inseamna ca ai un tata feminizat.

Tu mergi si invata! Si spune-i lu taica-tu sa rezolve repede problema (daca e in stare).

Si stii de ce se rezolva? Ca barbatii alfa nu au frica de nimic. Copiii de din astia nu sufera bullyng niciodata.
Deci vezi ce faci.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Este foarte bine că mergi la psiholog. Continuă să mergi.
Te-ar putea ajuta să reduci anxietatea un tratament homeopat. Mergi la medicul homeopat. Caută cabinete care au contract cu CNAS. Consultația e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

Spui că ești într-una din cele mai performante clase din județ. Înseamnă că și colegii tăi sunt foarte inteligenți. Ar trebui să te înțelegi mai bine cu ei decât cu cei din gimnaziu.
Încearcă să te concentrezi pe învățat, astfel încât să îți aducă satisfacții. Nu pierde motivația!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu-l baga in seama pe doctorandus. E doctor in nimic!

Homeopatia este recunoscuta si reglementata pe plan national de Ministerul Sanatatii, Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Agentia Nationala a Medicamentului, iar pe plan international este recunoscuta de OMS, ca al doilea mare sistem medical din lume, dupa cel clasic/conventional.
Medicii homeopati sunt medici!

| LisaJulie a răspuns:

Te aflii la o școală care cel mai probabil nu este pentru tine! Esti la profilul care îți place? Poate trebuie sa descoperi lucruri noi care îți plac, sa îți găsești pasiuni noi!

| Pacientul0 a răspuns:

Da, și alții au trecut prin asta și și-au revenit, dar durează – uneori câteva luni, alteori mai mult. Continuă să mergi la psiholog, te poate ajuta mult. Dacă simți că nu mai poți, poți lua pauză de la școală cu ajutor medical. Nu ești singur și nu e vina ta. Ai grijă de tine!

| glock17 a răspuns:

Salut! Imi pare foarte rau ca ai trecut si treci prin toate astea. Si eu sunt clasa a 10-a, am trecut prin aceleasi chestii si te-as putea ajuta. Din ce ai spus, sunt destul de sigura ca ai depresie destul de severa... Daca vrei, imi poti scrie pe insta (@glock17_7), si voi fi mereu acolo pentru tine sa te ascult si sa iti dau sfaturi. Un fel de psiholog gratuit. Mai este si optiunea de a merge la psiholog calificat cu trimitere de la medicul de familie, dar vei avea doar 10 sesiuni gratuite.