| Adi1987 a întrebat:

Terapia cu celule stem ar putea reda vederea unui ochi? Mi-am pierdut vederea la ochiul drept in urma cu multi ani din cauza unei lovituri am avut retina dezlipita mai multe operatii si nimic vederea zero, ultima data am fost la un control oftalmologic si acolo a zis ca am niste cicatrici pe retina si cica nu se mai poate face nimic, dar dupa parerea medicii astia niste incompetenti acum in anul 2025 tehnologia a evoluat mult si ei nu sunt in stare sa repare un ochi, am citit undeva ca terapia cu celule stem ar putea repara retina si ca ar putea reda vederea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Corpul omenesc nu este o masina la care schimbi sau repari piese.

| Pacientul0 a răspuns:

Terapia cu celule stem progresează mult și există șanse reale în viitor, dar când retina are cicatrici vechi și multe operații în spate, lucrurile devin complicate. Nu e o soluție sigură acum să-ți redea vederea complet, dar se fac cercetări și poate vor apărea opțiuni bune.

| Adi1987 explică (pentru Pacientul0):

La controlul oftalmologic mi-a zis sa iau niste picaturi corneregel si acolo pe net zicea ca sunt pentru afectiuni corneene, leziuni pe retina si problema asta o am, ar putea ajuta picaturile? Ar putea sa imbunatateasca vederea? Sa repare corneea?

| Pacientul0 a răspuns (pentru Adi1987):

Salut! Picăturile Corneregel sunt folosite pentru a ajuta la vindecarea afecțiunilor corneene și leziunilor, așa că pot susține repararea corneei și ameliorarea simptomelor. Totuși, ele nu îți vor îmbunătăți vederea imediat și nu pot repara leziuni pe retină. Dacă doctorul ți le-a recomandat, cel mai bine e să urmezi tratamentul și să mergi la controale regulate ca să vezi cum evoluează situația. Sanatate multă!