Intre apa si sucul din comert e o diferenta mare intrucat sucul din comert contine cel putin 40 % zahar. Daca vorbim de sucul natural pe care ti-l faci acasa, ei bine asta este sanatos si se aseamana cu apa dar contine vitamine, minerale si calorii.
Sucul de fructe pe care ti-l faci acasa are zahar ca ala din comert. poate mai mult.
Daca este dulce e normal sa contina zahar. Dar sucul de casa il poti face din sfecla, morcovi si alte legume sau fructe mai putin dulci daca vrei un nivel mai scazut de zahar. Oricum ar fi, nu poti compara zaharul din fructe cu cel din sucurile " cu aroma de fructe ".
Apa este apă, sucul este suc, berea este bere, supa este supă, etc.
Organismul percepe sucul ca fiind aliment si nu ca fiind apă.
Apa nu are nici o legătură cu sucul, chiar dacă sucul contine in mare parte apă.
Apa nu are gust, nu are miros, nu are vitamine, ci doar săruri minerale. Mai pe scurt, are tot ce organismul are nevoie ca să fie hidratat.
Ceaiul face parte tot din categoria sucurilor chiar dacă nu este îndulcit. Corpul îl percepe ca aliment, chiar dacă este sănătos.
Este buna reclama de la tv. cu consumul de 2 litri de lichide/zi, dar nu este suficient. Ar trebui să specifice 2 litri de apă, si nu lichide. O avea corpul nevoie de vitamine si minerale; dar rinichii au nevoie obligatoriu de apă ca ei să fie sanatosi. Daca le dam suc sau bere si ne mulțumim că i-am hidratat, atunci ne-am înșelat căci sucul face rău rinichilor. Rinichii filtrează tot sângele din corp, si ei retin toate toxinele care apar în sânge pentru ca sângele să fie curat. Numai că rinichii nu vor elimina aceste toxine, adică nu vor fi curatati cu suc, ci doar cu apă.
Iar corpul nostru contine foarte multă apă pentru că de apă are nevoie și nu de suc. De aceea este important ca să se specifice 2 litri de apă în loc de lichide.
Recomandat este ca să cosumam fructele ca atare decât să bem sucul lor, deoarece într-un pahar sunt poate mai mult de 3-4 fructe, ceea ce nu este sănătos deoarece este prea mult zahar. Si daca mai bem si 2-3 pahare, cat zahăr introducem într-o oră în organism!? Foarte mult.
Noi oamenii ne-am învățat și ne-am complicat cu sucuri; dar Dumnezeu ne-a dat izvoare si râuri de apă, nu de suc.
Si daca Dumnezeu ne-a dat izvoare si riuri de apa ca sa ne mai facem si cate un suc din cand in cand?
Nu zaharul din suc e problema, ca de altfel din intreaga alimentatie. El, daca se face miscare suficienta, este ars in corp de catre muschi, ci mai degraba E-urile care dau asa-zisul gust de fruct din sucuri.
Pai nu zic ca nu s-ar arde zaharul daca se face miscare; problema este ca o cantitate prea mare de zahar forteaza pancreasul sa secrete dintr-o data prea multa insulina, si asta duce la dereglarea acestui organ raspunzator de transformarea hranei in energie.
Nu zic ca sa nu mai bem suc; numai ca sunt unii care beau sucul ca pe apa, iar altii in loc de apa. Se consuma prea mult suc si prea putine fructe; Prea mult suc si prea putina apa.
Apa e mult mai hidratoare fata de suc care contine zahar, cred ca ai obseravt si tu ca dupa ce bei un pahar ed suc inca iti mai este sete iar dupa ce bei unul de apa nu, sau nu asa de tare.
Pe langa asta apa este sanatoasa iar sucurile nu prea