| Maria1927 a întrebat:

V-ati ars pielea cindva? Ce ati facut? Eu mi-am ars-o cand mi-a iesit un furuncul, furunculul mi-a trecut dar pielea s-a ars, ce sa fac ca mor de durere

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Acoperisul casei mele are 9 metri lungime. eram pe casa mesteream la muchia de sus si a iesit soarele din nori. am alunecat pe toata lungimea acoperisului descult (au sarit bocancii, pusi de forma in picioare). => arsura de gr 3 in ambele talpi in sesiune la facultate.

pansamente schimbate de 2 ori pe zi cu o chestie gen gel pusa fix peste arsura. chestia aia mi-a cicatrizat talpa in vreo 4 zile. e vreo 20-30 lei bucata, se pune pe arsuri, se acopera cu bandaj. ajuta si la schimbul bandajelor, nu se mai lipeste acesta de carne.

| AccountDeleted a răspuns:

Cand eram la tara la bunici, eram mai mic si am pus mana pe plita incinsa de la soba. Bunica-mea are inca soba cu plita. Si am pus mana si am tinut-o cateva secunde bune fara sa-mi dau seama ca ma arde fiindca n-am constientizat si n-am simtit nimic pe moment. Si mi-a ramas semn vreo 13 ani. Acum nu mai am semnul arsurii.

| RAY a răspuns:

Da, spargeam smoala pe acoperis cum il spargeam smoala imi sarea in fata la inceput nu am simtit nimic apoi simteam ca imiia fata foc la propiu, am fost la oftamologie, mi-am cumparat o crema desi ei mi-au spus ca sunt arsuri care nu necesita tratament si s-a vindecat singur

| Maria1927 explică:

Eu sint la practica si nici nu pot merge, spuneti-mi mai exact denumirile la unguiente