| alexwahl a întrebat:

Vad ca multi sustin masturbarea.Eu am propria parere despre aceasta manifestare. Vreau sa-mi formez si o parerea generala, asa ca va inteb:Cine este si cine nu este de acodrd cu masturbarea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
42 răspunsuri:
| Golyat18 a răspuns:

Eu sunt de acord!

Răspuns utilizator avertizat
| ZGEBYUSMEXIMUS a răspuns:

Oricine care nu este un fanatic religios este 'de-acord'

| alexwahl explică (pentru Golyat18):

Ok

| HazelEyes77 a răspuns:

Daca e practicata ocazional nu dauneaza cu nimic devine o problema cand devii obsedat de asa ceva si ajungi sa te autosatisfaci de nu stiu cate ori pe zi in loc sa ti concentrezi atentia si energia in alte directii. In acest caz vorbim de un comportament compulsivo-obsesiv.Si masturbarea ca si alte chestii in viata da dependenta.

| alexwahl explică (pentru ZGEBYUSMEXIMUS):

Bine

| alina2k18 a răspuns:

Sunt de acord si practicwinking

| PumpkinDoll a răspuns:

Daca nu esti de acord din punct de vedere medical mai inteleg, daca nu esti de acord din punct de vedere religos...mai bine nu mai zic. Oricum dau **** de 6 ani de 10-15 ori pe zi si n-am nimic, daca ar fi existat un campionat mondial as fi putut reprezenta Romania fara problemerolling on the floor))

| alexwahl explică (pentru HazelEyes77):

Esti aproape de ceea ce cred si eu.

| Vladalexandru97 a răspuns:

Prietene daca viata asta nai sa ai parte de multe femei sau de o singura femeie, dar constant, cred ca preferi sa te masturbezi ca sa nu ajungi isteric si doi ca sa te descarci hormonal sa nu ajungi sa ai cancer la testicule, cauta explicati medicinale sa intelegi ca mastrubarea nu e neaparat ceva rusinos, e chiar medical daca e facuta cu cap de 1-2 ori pe saptamana ..asta daca nu ai pe cineva... happy

| alexwahl explică (pentru PumpkinDoll):

laughing

| alexwahl explică (pentru alina2k18):

Corpul tau, alegerea ta.

| HazelEyes77 a răspuns (pentru alexwahl):

Ma bucur ca avem pareri similare.

| alexwahl explică (pentru HazelEyes77):

Da

| alexwahl explică (pentru Vladalexandru97):

O parere sincera.

| PumpkinDoll a răspuns (pentru alexwahl):

Mi-am si imaginat, imi caut numele pe google si vad acolo in dreapta ''Onanist de performanta''

| alexwahl explică (pentru PumpkinDoll):

Nene esti dement rau laughing

| IIIshaneIII a răspuns:

E ceva normal atata timp cat nu exagerezi

| alexwahl explică (pentru IIIshaneIII):

Si daca exagerezi?

| IIIshaneIII a răspuns (pentru alexwahl):

Poti sa dai in diverse boli datorita faptului ca tu consumi mai multa sperma decat poti produce si corpul tau va avea deficiente de diverse substante care iti vor aftecta viata de zi cu zi

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

NU poti sa nu fii de acord cu ceva fiziologic, normal. E ca si cum ai intreba: cine nu este de acord cu crescutul in inaltime?

| Andreilsm a răspuns:

De acord

| ZGEBYUSMEXIMUS a răspuns:

Omul din ziua de azi nu mai face sex atat de mult asa ca masturbarea este necesara

| Kogaion a răspuns:

Fie ca ne place sau nu, este necesara la o anumita varsta si pentru o perioada limitata de timp, dar masturbarea nu este tocmai buna, pentru ca, daca exagerezi, ajungi sa ai probleme cu ejacularea precoce si plus de asta, aceasta excitatie, trebuie sa se duca undeva, ei bine cand faci "sex" cu aerul nu se duce nicaieri, daca intelegi ce vreau sa spunhappy Nu fac pe lupul moralist acum, si eu am facut, dar cum am zis, e buna pentru o anumita varsta si pentru o perioada limitata de timp.

| JackR a răspuns (pentru Vladalexandru97):

"..ca mastrubarea nu e neaparat ceva rusinos, e chiar medical."

Imi si imaginez, intra mama ta peste tine in baie/dormitor/pod/beci, cand esti in plina actiune, si tu strigi: "nu este ceea ce crezi, am reteta de la medicul de familie!" big grin

| Vladalexandru97 a răspuns (pentru JackR):

Nu, chiar nu e ceva rusinos, sunt multe exemple de studenti cu varste cuprinse intre 20-25 de ani care nu pot avea relatii sexuale cu o femeie pentru ca nu le permite timpul, ei ce ai vrea sa faca, sa se frece cu penisul de mocheta? iar din punct de vedere medical este dovedit stiintific ca este ceva sanatos, intr-o anumita masura bineinteles si daca tu o faci cu parintii in casa inseamna ca ai viata sociala 0 ori ai o varsta cuprinsa intre 14-18 ani si consideri ca nu ai ceva mai bun de facut cu viata ta.

| JackR a răspuns (pentru Vladalexandru97):

Wow, viata mea este o carte deschisa pentru tine!

| Vladalexandru97 a răspuns (pentru JackR):

Si normal, tu care te plictisesti, trebuie sa comentezi cu ce-ti vine pe moment la comentariile altora, eu zic ca e mai ok sa-ti vezi de treabawinking

| Clorox a răspuns:

Nu e vorba ca as fi sau n-as fi de acord cu asa ceva, face parte din viata fiecaruia si nu ai cum sa nu faci asa ceva, devine o problema cand o faci de 5-8 ori pe zi, atunci nu sunt de acord.
Dar fiecare cu parerea lui, sex is better tho.

| RainmakerX a răspuns:

Depinde. Daca nu ai o partenera atunci nu ai cum sa stai prea mult timp fara caci iti faci rau, asa cum a spus si Vlad.

Totusi, faptul ca poti nu inseamna ca e un lucru bun.
Daca o faci de cateva ori pe saptamana atunci e in regula dar multe persoane o fac de cateva ori pe zi si chestia asta te innebuneste cu dopamina.

Ajungi dependent. Cu timpul o sa ajungi sa te complaci in situatia asta caci nu o sa fie nevoie de vreun efort iar dorinta ta sexuala o sa fie nula.

Cel mai indicat lucru ar fi s-o faci numai cand simti nevoia, nu pentru ca esti disperat dupa filme si in acelasi timp sa iesi si sa intalnesti persoane.