anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi cum opriti sangerarea? (De la orice rana).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
111 răspunsuri:
| BubuXd31 a răspuns:

Pai eu pun spirt pe rana [chiar daca ma ustura putin]apoi imi pun un plasture. Daca iti curge sange din nas trebuie sa tii apasat cu degetul aratator pe nara din care iti curge.
Sper ca ti-am fost de folos! ♥
Funda :3?

| michelia a răspuns:

Daca nu e ceva foarte serios sa necesite garou (tubul ala elastic care strange mana sau piciorul ca sa opreasca sangele ), pui degetul (daca acolo e problema) la apa rece si asa, daca ai coagularea buna se opreste repede.Si apoi dezinfectezi rana.Asta daca e ceva foarte usor.

Daca nu merge, dezinfectezi intai rana cu apa oxigenata/ iod/spirt/ rivanol si apoi aplici o compresa sterila (un pansament sau o batista curata la urgenta) si o tii foarte apasat. Se comprima asa vasele de sange si in mod normal iti trece. Pansezi apoi rana de-a binelea si daca e cazul te duci si la doctor.

| 12102000alina a răspuns:

Pune o bucata de miez de paine de marimea ranii.

| Walle2002 a răspuns:

Eu opresc sangele astfel:
1.Las sa curga putin ca sa iasa microbii;
2.Pun un servetel hartie igienica pe rana;
[3.nu e neaparat] Daca nu se opreste pun apa rece sau apa din fantana;
4. Sau pun iod. e o substanta colorata galben ca apa care se pune pe vata si vata pe rana {sfat[trebuie sa fie rece iodul]}.

| adrian120 a răspuns:

Pun un servetel sau ceva material pe rana ..si il las acolo pana inceteaza sangerarea.

| BlueWarrior a răspuns:

Pai depinde daca e rana mare si grava recomand apa oxigenata, spirt +un bandaj. Daca e rana usoara cu un servetel micut pana curge putin, iar apoi pui un plasture.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună!
Te foloseşti de primul ajutor.
http://www.eva.ro/......22466.html
Te pup!

Alte răspunsuri
| Salluty a răspuns:

Sau incearca asa daca e rana mica http://www.roportal.ro/......e-2211.htm

| E193264289CDEF a răspuns:

Poti sa iti pui un leocoplast.

| ilie98 a răspuns:

Pui putina sare sau putin parfum dar ustura.

| positivity a răspuns:

Când mă lovesc şi apare o sângerare ușoară (de exemplu, la mână sau picior) îmi bag mâna/ piciorul în apă rece.
După, dezinfectez, de cele mai multe ori cu spirt, iar după pun un plasture.

| razvancena a răspuns:

Eu opresc cu spirt si pansament.

| Prezidentul a răspuns:

Pansamente, cureti rana cu ceva apa oxigenta, depinde de gravitatea ei...

| MihaiGe a răspuns:

Pun un servetel.

| DNSK a răspuns:

Nu pui spirt pe rana deschisa! Nu te lua dupa cei care se refera la o zgarietura.In primul rand cureti rana de orice obiect sau mizerie. Apoi presezi ca sa opresti sangerarea cu un bandaj steril sau vata. Pui niste apa oxigenata sau rivanol, pansezi si gata. Daca e ceva grav, fuguta la medic imediat dupa primul ajutor.

| Ana2013 a răspuns:

Pai s-ar putea sa para cam ciudat dar eu de fiecre data cand am o rana o acopar cu o frunza uda si presez rana usor. Sper ca te-am ajutat!

| vladutzu3000 a răspuns:

Cu apa oxigenata sau spirt.

Alte răspunsuri
| vali1985 a răspuns:

Spirtul este cel mai bun remediu.
Depinde ce rana ai.

Alte răspunsuri
| mona a răspuns:

Tin apasat cu degetul pana ce se opreste.

| ioana21S a răspuns:

Preseaza usor rana cu ajutorul unui bandaj steril pana cand sangerarea se opreste. Apoi bandajeaza rana strans.

| SnoopDog19 a răspuns:

Apa+un servetel

| cokkooo a răspuns:

Spala cu apa rece iar apoi pune apa oxigenata si tine cu un pic de vata happy

| george10 a răspuns:

Faci staza.

| Christy448 a răspuns (pentru michelia):

Garoul e o prostie care era folosita in trecut, si daca e folosita acum e gresit. Chiar nu faci biologie la scoala?happy

| michelia a răspuns (pentru Christy448):

Garoul e "o prostie" care se foloseste in orice cabinet medical de recoltare a sangelui printre altele.
Iar la hemoragii mari e primul ajutor. Si o curea, un cordon poate fi garou.

Alte răspunsuri
| xOanax a răspuns:

Simplu, pun rivanol (acesta dezinfecteaza si opreste sangerarea) Sper ca te-am ajutat... Merit o fundita?; o33