In general e bine sa apesi puternic pentru o perioada pe rana. E cel mai simplu mod de a opri sangerarea. Apoi e foarte improtant sa dezinfectezi.
Daca e la mana si e putin sange il ling ![]()
Nu serios imi pun un bandaj pana nu mai curge mult apoi il leg si daca curge din nas pun un servetel la nas si tin mana sus.
Buna,
Mai intai clatesc rana cu apa, dupa folosesc un plasture si il schimb des.Iar daca rana se agraveaza adreseaza-te la doctor.
Pun un servetel sau ceva material pe rana si il las acolo pana inceteaza sangerarea.
Un plasture sau ma duc la un medic. Cu spirt iti spun eu ca o sa urli de vor auzi si cei de la etajul 4
Daca e mare pun spirt sau rivanol pe o vata daca nu e asa grav imi apas un servetel pe locul ranii. Sper ca te-am ajutat!
Buna! Pai poti opri cu spirt, te ustura un pic dar trece, te dezinfecteaza. Iti poti pune un bandaj sau un plasture.
Pai de obicei la o simpla taietura la deget sau altceva iau un ou crud, dezlipesc chestia alba din interior de pe coaja, il pun pe rana si apoi pun un bandaj si astept o zi iar apoi pot sa dau jos bandajul pentru ca ramane cojita lipita. :* Bafta
Eu de obicei puneam un plasture bine inainte de asta o dezinfectam cu spirt.
Depinde ce rana... sunt 2 tipuri.
1.Rana normala cand te lovesti... pun un pansament sau un servetel pana se opreste;
2.Rana sufleteasca-cu timpul...
Eu mai intai imi dezinfectez rana cu o solutie de rani si dupa aia imi pun o/un carpa/prosop ud la rana. Sper ca te-am ajutat.
Depinde de rana cant e de mare. De exemplu daca imi rad mustata si ma tai cu bigul folosesc un creion cu sare de mare si se opreste
Orice sangerare se opreste prin legarea stransa a unei fese (sh) sau a unei curele, depinde de ce se gaseste la indemana, deasupra ranii. Exemplu clar: Daca rana e sub genunchi, se leaga deasupra genunchiului. De asemenea, sangerarea se opreste si sub actiunea compresiva asupra ranii sau deasupra ranii. Exemplu clar: te tai la deget, ca sa opresti sangerarea, strangi bine fie deasupra ranii (mai sus catre antebrat; nu spre varful degetului) sau chiar rana. Rana trebuie dezinfectata inainte de a fi bandajata, altfel acel mediu cald si umed devine un incubator de germeni. Bandajul trebuie sa fie suficient de strans cat sa nu curga sangele, dar destul de liber cat sa dea voie sangelui sa circule. Bandajul se aplica dupa ce sngerarea a fost oprita. Daca rana este intr-o zona unde nu poate fi legata o esarfa, (daca rana e la cap, e clar ca nu legi esarfa strans la gat), se va aplica compresie direct pe rana.
Spirt apoi un simplu plasture, sau imoaie un plasture in spirt si pune-l direct. O sa te usture putin dar o sa iti treaca
.
Cea mai mare greseala e sa pui apa cand sangerezi deoarece opreste cicatrizarea ranii si sangele continua sa curga de aceea unii oameni care vor sa se sinucida isi taie venele si se baga in dus.