Va multumesc de raspunsuri! nu am vb cu medicul, nu am ajuns la el pentru atata lucru, si acid folic am luat, acum iau fier si vreau sa continui apoi cu acidul folic peste 2 saptamani. ( fierul contine si acid folic - am vazut pe prospect ). Desi sunt bruneta nu am linia aceea neagra, dar inseamna ca asta trebuie sa fie cu buricul, oricum...
Furtunile hormonale din timpul sarcinii dau peste cap organismul. Cand melanina - pigmentul care ofera culoare pielii - este produs in exces (din cauza cantitatii mari de estrogen), are loc hiperpigmentarea pielii, adica aparitia unor pete de culoare inchisa in anumite zone ale corpului. Una dintre ele este linia neagra, ( dunga neagra pe abdomenul tau, care se va intinde de la buric pana deasupra osului pubian) care este mai vizibila la femeile care au tenul inchis. Unii medici spun ca, cauza acestor pete este lipsa acidului folic din organism, dar nu exista dovezi stiintifice in acest sens. Totusi pentru linistea ta, intreba medicul, el te va lamuri