Pui mai mult zahar in aluatul clasic de clatita poti pune pentru mai multa aroma zahar vanilat pudra
Mama mea punea în loc de apă minerală la clătite, suc acidulat.
Ieșeau foarte dulci, poate ț-i se pare ciudat, dar ies într-adevăr bune!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://retete.eva.ro/desert/clatite-traditionale-dulci-articol-28886.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/clatite-dulci
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/clatite+dulci.html
http://www.edelicios.ro/clatite-dulci-a-la-laura-s/
http://www.retetepentrutoti.ro/2012/11/16/clatitele-dulci-se-parfumeaza-cu/
http://www.restaurantedelux.ro/......adure.html
http://www.petitchef.ro/retete/clatite-dulci-a-la-laura-s-fid-1418243
Buna!
CLATITE
100-120 g. faina, zahar, 2 oua batute usor, 300 ml. lapte obisnuit, 25 g. unt, topit, ulei pentru prajit.
Pune faina intr-un castron.
Fa o gaura in centru, adauga ouale si jumatate din lapte si bati bine cu telul sau mixerul, astfel incat sa obti o compozitie fara cocoloase.
Adauga treptat laptele ramas, untul si putina sare, zahar.
Bati pana obti o compozitie semi-lichida. Lasi sa stea minim 1 ora la rece.
Prajesti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros.
Intoarci dupa 40-60 secunde, apoi mai lasa-le inca 30-40 secunde.
Asezi foile pe o farfurie si acopera-le cu hartie pergament sau cu un capac.
Pofta buna si Sarbatori fericite!
Te pup!