| gabitzza49 a întrebat:

As vrea niste idei pentru deserturi...ce imi sugerati?

Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sunt destule, simple și delicioase pe www.gustos.ro ori de nu, mergi la cofetărie!
Poftă bună!
Pa, pa.

12 răspunsuri:
| pisicutzza990 a răspuns:

Uite cateva deserturi : Tiramisu, Tort Milka, Tort Carpati, Papanasi, Tort Kinder, Eclere, Clatite cu caramel si inghetata, Crema de zahar ars, Foi cu miere etc. Daca mai ai nevoie de idei, spune-mi!

| Classy a răspuns:

Tarte cu fructe, eclere, briose cu ciocolata

| Metalbrain a răspuns:

Kinder pingui, Milchschnitte, Prajitura Raffaello, Creme a la creme, Twix, Ora 12, Mini Amandine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
COCOSANA-nu gasesti pe net reteta!
Blat:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3-4 linguri cacao, 6 linguri ulei, bicarbonat.
Crema:4 linguri de faina se amesteca cu 1/4 l lapte, 150 g de zahar, se pune la foc adaugandu-se 100 g nuca de cocos.
Se fierbe pana se ingroasa asa ca o budinca.Cand este gata si rece se amesteca cu 200 g de unt.
Crema asta o pui deasupra apoi glazura:
200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri apa fiarta.
Freci bine si pui deasupra.
PRAJITURA NEGRESA
1 pahar mare de lapte, 1 pachet de unt, 400 grame de zahar, 400 grame de faina, 5 oua de gaina, 50 grame de cacao, 1 praf de copt, nuci tocate marunt, 1 esenta de rom, 1 cutie mica de Finetti.
Intr-o cratita, pui laptele, pe foc mic, zaharul, untul si cacao si fierbi pana se topeste zaharul, apoi o lasi la racit. Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma tare, faina, esenta de rom si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu ulei, torni compozitia, pui nucile maruntite si o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.Cand scoti tava din cuptor, intinzi crema Finetti.
O portionezi rece!
FURSECURI CU LAMAIE
250 g. margarina, 380 g. faina, 200 g. zahar pudra, sucul de la 1 lamaie,
coaja rasa de la 2 limete (lamai verzi)
Se amesteca margarina cu zaharul, un varf cutit de sare, sucul de lamaie si coaja rasa a limetelor. Se adauga faina in ploaie si se omogenizeaza compozitia. Se modeleaza aluatul sub forma de bila si se pune la rece, infoliat, pentru cca. 3 ore. Cu cat il lasi mai mult la rece, cu-atat mai fragede vor fi fursecurile. Poti, asadar, sa pregatesti aluatul noaptea, sa il lasi la frigider peste noapte, iar a doua zi sa te pui pe treaba.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge usor cu ulei ori margarina si se presara cu faina. Se pun cu o lingurita gramajoare de aluat, rotunde si cat mai uniforme, pastrand o distanta de aprox. 3 cm. intre ele. Se pune tava timp de 14-18 minute. Daca le faci mai mici, ca niste nuci, le ti doar 14 minute, dar daca le faci mai mari, le ti 18 minute. Oricum alegi sa faci, trebuie sa ai grija ca fursecurile sa ramana albe (doar putin rumenite pe margini).
Sint fragede si gustoase si le poti pastra cateva zile intr-o cutie se se inchide etans, alaturi de o coaja de mar.
Te pup!

| VrajitorulMaleficRevine6666 a răspuns:

Mi-a facut mama cand eram mic)acu 700 de ani( ciocolata cu alune de frisca, baa da ce buna era! am gasit reteta aicihttp://www.reteteculinare.ro/retete/bors/ dar acuma nu mai e acolo, funda

| ItachiUchiha a răspuns:

Eclere
Clatite
Tort cu mouse de ciocolata
Tort cu fructe
Tort vanilie
Tort caramel

| Remus13 a răspuns:

Ceva rapid si bun... tiramisu.
Primul pas consta in separarea albusului de galbenus din oua. Albusurile se bat spuma. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si esenta de rom pana se formeaza crema.

Al doilea pas consta in imbinarea cremei de galbenusuri cu branza mascarpone si apoi se pun albusurile batute spuma. Se amesteca cu o paleta pana se obtine o crema omogenizata.

Al treilea pas consta in prepararea cafelei in care vor fi insiropate piscoturile. Se raceste cafeaua si se amesteca cu putin coniac.

Urmatorul pas este insiroparea piscoturilor in cafeaua cu coniac si asezarea acestora, unele langa altele, intr-o tava. Pe urma, se aplica un strat de crema, inca unul de piscoturi si tot asa, ultimul strat fiind de crema.

Ultimul pas consta in presararea de pudra de cacao si ciocolata rasa pe ultimul strat de crema.

Indata ce e gata, se pune la rece pentru cateva ore si … Pofta Buna.

| Abby1 a răspuns:

Buna!

Gasesti aici destule deserturi:

http://www.restaurantedelux.ro/tag/desert

| pisicutzza990 a răspuns:

Tort Milka,Tort Carpati, Tort Kinder, Tort Tiramisu, Crema de zahar ars, Tort special de clatite cu crema de caramel si vanilie etc.