Domnul meu, asta spun unii români. Nu toți mănâncă produse de porc. Dacă mergem la poloni sau la franțuji nu mănâncă mici pe departe ce mâncăm noi. Tine de preferințele fiecăruia. Deci, spor la gătit ciorba de burtă.
Pai si ciorba de potroace de a doua zi sa te "refaci" dupa cat ai baut, nu e ciorba?
Stai calm si fa ciorba aia care iti place.
Pofta mare si distractie din plin!
De craciun se mananca mancare! De care vrei, de care iti place, de care poti. Nu te lua dupa toti idiotii care isi dau cu parerea, in calitatea lor de "mari cunoscatori" ai traditiilor culinare romanesti.
De Craciun se mananca orice vrei si punct. E adevarat ca ciorba nu ar trebui sa fie vedeta principala a mesei (eu as face si sarmale pentru ca la mine nu exista Craciun daca nu miroase a sarmale in casa) dar fiecare pune ce vrea pe masa. Eu nu ii suport pe aia care zic ca de Rev se mananca doar peste. Si mie imi place pestele dar eu nu tin cont de superstitii si mie se pare un aliment prea fad ca sa fie singur pe masa.
Poți face tot ce îți pică bine, nu există un tipar (obligatoriu) de mâncare pe care trebuie să îl ai la o anumita sărbătoare!
Există doar tradiții și obiceiuri din bătrâni pe care anumite persoane le păstrează!
Depinde de zona a tarii si de obiceiuri.
In familia mea se incepe ziua de Craciun cu o masa cu mancare rece cu multe specialitati. Dupa masa, spre seara se manca si ciorba, de regula de perisoare, friptura cu garnitura, sarmale.
Pai de sarbatorile de iarna nu am auzit nici eu de ciorba de burta. Tot asa ca prietenul tau stiu si eu.
La mesele festive nu se serveste ciorba (ex: nunti). Mesele de sarbatori sunt si ele tot festive. Dar, pentru ca mesele acestea sunt facute acasa, poti face ciorba. Daca ai invitati, nu-i servesti cu ciorba, pentu ca aceasta te umfla in burta si nu mai este loc pentru celelalte preparate.
Ciorba de burta poate fi consumata oricand in tot timpul anului.
anonim_4396 întreabă: