| micurutza2005 a întrebat:

ce nu e suficient, sau prea mult, in chiftele pentru.care ele nu sunt moi, pufoase ci se sfarma la prajit si sunt uscate dupa?

Răspuns Câştigător
| ina_4413 a răspuns:

Eu asa le fac si ies f bune:toci carnea(sa zicem amestec vit si porc )., separat intr-o cratita pun ceapa, morcov 1 cartof, taiate mari cu vegeta ulei -putinsi apa si le las sa se inabuse putin. Dupa ce s-au racit le dau si pe ele prin masina de tocat.Mai pun un dovlecel crud dat prin razatoarea mica, 1-2, catei de usturoi, sare si piper, mult marar si patrunjel verde si 2oua.Amestec totulsi le las la fgigider 1-2 ore daca am timp.Eu le prajesc in ulei de palmier. Sant foarte gustoase si sanatoase.Nu am dat cantitati pentru ca totul se face la ochi, fara sa ne zgarcim la legume. Succes!

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Carnea e prea slaba si n-ai pus destul ou. Poate nici nu le prajesti in suficient ulei.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

In primul rand trebuie sa te asiguri ca ai pus suficiente oua. La un kilogram de carne, eu pun patru sau cinci oua. Nu strica. Aluatul va deveni mai pastos si va capata un aspect mai placut. S-ar putea ca si carnea din care le-ai preparat sa fi fost prea slaba. Nu intotdeauna pun cartof ras, dar daca il pui sa ai grija sa fie bine stors. Pentru o consistenta in plus, poti pune, la cantitatea despre care am vorbit mai sus, doua felii de paine inmuiata in apa si stoarsa de asemenea foarte bine. Uneori pregatesc chiftelele fara paine, dar am grija sa pun trei sau patru linguri de faina. Reteta este destul de flexibila. Trebuie de asemenea sa la coci la foc potrivit si sa le lasi sa se prajeasca suficient pe o parte si abia apoi sa le intorci. Nu se invart chiftelele in tigaie de mai multe ori. Pofta buna!

leonardk
| leonardk a răspuns:

Miezul de paine umed si oul in deficit. Focul trebuie sa fie potrivit ca intensitate.

| Anca a răspuns:

Eu nu pun paine in chiftele. Paine le intareste.

Eu pun un cartof crud, ras si stors.
Ies ff bune!

| bunicuta55 a răspuns:

Pune paine inmuiata in lapte sau cartof fiert si facut pure.tot amestecul pentru. chiftele se framanta ca o coca. daca este prea moale poti adauga putina faina pana obtii consistenta unui aluat.

| Psihoterapeutul a răspuns:

Trebuie sa pui si un pic de paine.Painea se inmoaie in apa si se toaca impreuna cu carnea si ceapa. Daca vei folosii si paine ai sa vezi ca vor fi foarte pufoase.

| angel2000 a răspuns:

Pui un ou in compozitia de chiftele? oul leaga bine compozitia