| morningstar a întrebat:

Imi puteti da, va rog cat mai multe sosuri pentru friptura? Multumesc.

Răspuns Câştigător
10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Www.culinar.bzi.ro-categoria sosuri

Răspuns utilizator avertizat
| AngelHugz a răspuns:

Uite aici mai multe :

-Sos barbecue:
Ingrediente
1 cup ketchup 1/4 cup apa 2-3 linguri de otet 1-2 linguri zahar (sau dupa gust) 1 lingura de mustar 1 lingurita de usturoi pudra 1/4 lingurita cayenne sau ardei iute
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic.
Se tine cam 10 minute pe foc sau pana cand s-a evaporat toata apa si s-a format un sos.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se pune intr-un borcan sau container.
Se pastreaza la frigider.
E si mai bun a doua zi.
se poate pastra si peste iarna daca se da la dunst.

Mod de servire
Cu sosul barbecue se unge sau marineaza carnea pentru gratar.

-Sos pentru friptura:
Ingrediente
25 gr unt
1 ceapa rosie tocata marunt
400 gr rosii conservate tocate
4 linguri de bere blonda
1 lingura de otet
1 lingura sos worcestershire
1 lingura pasta de rosii
1 lingura zahar nerafinat
2 lingurite mustar de Dijon
sare
piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
1. Topiti untul in tigaie, adaugati ceapa si caliti-o timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie
2. Adaugati rosiile, berea, otetul, sos worcestershire, pasta de rosii, zaharul si mustarul si amestecati pina se omogenizeaza
3. Lasati sa de ain clocot la foc mic, amestecind mereu, apoi lasati sa fiarba fara capac 5-10 minute sau pina se ingroasa putin, amestecind din cind in cind. Serviti fierbinte

Timp de preparare: sub 15 minute minute

-Sos de ardei capia:
Un sos foarte gustos si usor de preparat, care se potriveste foarte bine cu gratarul de miel.

Ingrediente:
apa250 ml
zahar tos1 lingurita
ardei capia1 borcan
usturoi uscat6 catei
usturoi uscat6 catei
ulei de masline50 g
piper verde
sare
Preparare:
- Se incinge bine uleiul de masline si se pun la calit cateii de usturoi, taiati feliute subtiri, iar dupa ce devin aurii, se pun si ardeii, taiati marunt.

- Se adauga apa, zaharul, sare si piper apoi tot amestecul se baga in blender, obtinandu-se o pasta densa.

-Sos de leustean:
Un sos perfect pentru friptura de miel sau de peste, sosul de leustean este foarte aromat si gustos.

ngrediente:
leustean2 legaturi
ulei de masline6 linguri
sare
piper
Preparare:
Se curata leusteanul de impuritati si frunze ingalbenite si se pune intr-un mixer, dupa ce s-a spalat bine si i s-au indepartat coditele.

Se adauga uleiul, sarea si piperul si se mixeaza aproximativ 1 minut, pana capata consistenta unei smantani.

Se da vasul cu sos la rece, in frigider timp de 1 ora.

| xBlackDreamx a răspuns:

Eu folosesc doar unul si mi se pare foarte bun. Amesteca niste maioneza cu ketchup si niste usturoi pisat si sa vezi ce sos bun o sa iti iasabig grin

| Badea_Raresh_Gabriel_1993 a răspuns:

Sos alb cu smantana si ciuperci pentru carnea de pui

| Andreeeeeaxd a răspuns:

Sos alb cu verdeata si usturoi, sau mai simplu poti lua sosuri la plic care se prepara mai usor big grin

| ChE a răspuns:

Sos Tabasco
Ingrediente sos tabasco:
- 36 ardei Tabasco sau ardei iuti rosii
- 1 catel usturoi
- 1 lingura zahar
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita hrean
- 1 cana otet fierbinte
- 1 cana apa

Cum prepari sos tabasco?

Pui ardeii si usturoiul intr-o tigaie medie, adaugi apa peste ei si dai pe foc pana cand se inmoaie, apoi ii pisezi. Pui si celelalte ingrediente si lasi sa fiarba in continuare.
La final, torni compozitia fierbinte in borcane si sigilezi.

Acest picant sos tabasco poate fi diluat, la folosire, cu otet sau ulei de salata.
Chiar daca nu e pentru. friptura, la inceput... dupa ce se face poti sa-l folosesti...Eu una folosesc des la friptura acest sos!

Întrebări similare