Ideal ar fi sa trimiti de anul asta ca lumea sa aiba timp sa planifice si eventuale vacante tinand cont de perioada in care ai tu cununia ca sa poata participa. Ca asa daca trimiti cu 3-6 luni inainte, multi pot spune " ah pai stai ma asa ca eu mi-am luat bilete in tara xyz de anul trecut, nu pot sa vin scuze ". Iar ora nu o trece, n-am primit niciodata invitatie de nunta/cununie in care sa apara ora. Lumea oricum incepe sa vina la restaurantul unde tii petrecerea dupa ora 14:00 ca nu vine nimeni dis de dimineata. Dar asta o poti stabili eventual cu invitatii si telefonic mai atunci aproape dupa ce ti-au confirmat ca vin.
Ținând cont că este doar cea civilă, poți da invitațiile cu max 2-3 luni înainte( deci ar cam fi cazul să le dai), iar când vei primi confirmarea poți să le comunici ora, și mă gândesc că e ceva mai restrâns cu persoane foarte apropiate, deci nu cred că ar fi un impediment să nu le comunici din start ora. Sau poți să mergi la starea civilă și să vorbești de oră sa o rezervi cumva, iar apoi să te apuci de invitații.
La noi nu am auzit ca la cununia civila sa se dea invitatii. Invitatiile se dau doar pentru nunta (petrecere). Daca se fac si cununiile - civila si religioasa - in aceiasi zi, se specifica pe invitatie cand vor avea loc. Daca cununia civila se face anterior datei nuntii, nu se specifica despre ea pe invitatie. Cununia religioasa se face de regula in aceiasi zi cu nunta. Dar se poate face si in alta zi, inainte de nunta.
Cat priveste cu cat timp se trimit inainte invitatiile, este ceva aleatoriu. De regula se trimit cu cel putin o luna inainte.
În mod obișnuit, invitațiile la cununia civilă se distribuie cu un interval de timp mai scurt decât cele pentru nuntă, fiind adresate, de regulă, rudelor apropiate și prietenilor apropiați. Puteți iniția procesul de invitare cu o lună înainte de eveniment, iar ulterior, în ziua în care depuneți actele si se stabilește ora și data, puteți transmite un mesaj de confirmare a prezenței, specificând ora și data ceremoniei.
Eva03427889 întreabă: