| Oniisu a întrebat:

Buna stie cineva cum se fac micii mai zemosi si buni la gratar?
scuze de categoria gresita. Fundoiii

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bănuiesc că îi cumperi gata formaţi ( şi nu prepari tu amestecul ) - deci, am să-ţi explic doar modul de prăjire :

Micii NU se lasă mult timp pe o parte ( deci nu-i ţi până sunt rumeniţi ), ei se tot întorc pe toate părţile.

Îi pui iniţial într-o poziţie, iar după 3-5 minute îi roteşti la 180 grade ( pe partea opusă ), apoi îi laşi 3-5 minute şi îi roteşti la 90 grade, iar după alte 3-5 minute îi roteşti la 180 grade, şi tot aşa până sunt arămii.

NU trebuie prăjiţi tare, nu până ajung la culoarea maro ( închis ).

Intervalul de 3-5 minute îl alegi în funcţie de cât de încins este grătarul : dacă este mai încins atunci îi ţi doar 2-3 minute pe o parte, dacă nu poţi să-i ţi 5 minute.

În acelaşi mod se pot prăji şi în tigaia cu ulei, la foc mediu şi se tot întorc după 1-2 minute, până ajung la culoarea arămie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Secretul e compozitia cu miez de paine si un pic de bicarbonat, si lasati peste noapte la rece sa "fermenteze" nitel. Asa ies moi si pufosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
MITITEI
1 kg carne de vita de la gat (carne putin mai grasa);
6 catei de usturoi zdrobiti (ca pentru mujdei);
½ lingurita de piper negru;
1 lingurita de sare;
2 lingurite bicarbonat de sodiu dizolvate in ½ pahar de apa calduta.
se amesteca toate componentele cu exceptia bicarbonatului dizolvat in apa.Se adauga bicarbonatul dizolvat amestecand tot timpul.Se acopera vasul cu compozitia cu o folie aderenta sau cu orice altceva ca sa fie ermetic.
Se lasa in frigider 24 de ore.Se formeaza micii si se prajesc.
Lasatul la macerat pana a doua zi e f. important si focul la carbuni, jarul( nici tare nici moale).
Sunt deliciosi si ies si suculenti.
Te pup!