| iopaula a întrebat:

Astazi vreau sa prepar o prajitura si nu stiu ce! vreo idee! o recomandare! vreau ceva mai simplu! :*

9 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php

http://retete-carmen.com/retete-prajituri/

http://www.bucataras.ro/......toase.html

http://www.caietulcuretete.com/

http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere

http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/

http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html

http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple

http://www.retete-bune.info/prajituri-simple-si-gustoase-k-12272.html


Toate cele bune.

| suităr a răspuns:

Madlene cu ciocolata
Ingrediente :
3 oua
90 g unt
100 g zahar
110 g faina
100 g ciocolata neagra
1/2 plic drojdie
Mod de preparare reteta

Se bat ouale cu zahar si se adauga apoi faina si drojdia. Se topesc separat untul si ciocolata si se inglobeaza ambele in amestecul de oua.
Se da totul la frigider cca 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se scoate cate o lingura din compozitie si se asaza in formele de madlena unse. Se coc 5 minute in cuptorul pregatit.
Apoi se reduce temperatura din cuptor la 200 grade C. Se lasa sa se mai coaca 7 minute.
Pofta buna!


Ochi de pisica.
Ingrediente prajitura

100 g unt
100 g zahar pudra
3 oua
150 g faina
50 g cacao
o lingurita esenta de rom
10 linguri lapte
30 g gem
80 g biscuiti rotunzi fragezi
un praf de sare
Mod de preparare reteta

Bati untul moale spuma cu zaharul.
Adaugi galbenusurile treptat, mixand in continuare, laptele, esenta de rom si incorporezi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Amesteci usor faina cernuta cu pudra de cacao.
Torni aluatul intr-o forma cu fundul rotund unsa si tapetata bine. Lipesti cate doi biscuiti cu gem si ii asezi oblic de-a lungul formei, pe mijloc, in doua randuri, apasandu-i in aluat.
Introduci forma in cuptorul preincalzit la 170 de grade C pentru 40-45 de minute. Il lasi sa se racoresca putin in forma, il desprinzi de pe margini cu un cutit, il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca bine, dupa care il tai felii.
Pofta buna!


Prajitura desteapta
Ingrediente:
- un cub (250 g) margarina
- 9 oua
- 250g zahar
- 9 linguri de faina (cca 135g)
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 litru lapte
Pasul 1. Incingem cuptorul la 140-150 de grade, respectiv treapta 1 a cuptorului si tapetam o tava (28 x 18 x 5 cm) cu hartie de copt. Margarina se taie in cubulete.
Pasul 2. Aseaza cubulete de margarina in bain marie. Pentru bain marie, punem un vas cu apa la fiert si deasupra lui un alt vas in care punem margarina Rama si 4 linguri de lapte.
Pasul 3. Adaugam si zaharul tos peste Rama si le topim impreuna.
Pasul 4. Separam ouale. Albusurile le batem spuma.
Pasul 5. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat.
Pasul 6. Apoi adaugam margarina Rama si zaharul, topite si racite. Amestecam bine.
Pasul 7. Incorporam apoi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare: laptele rece…
Pasul 8. …albusurile batute spuma…
Pasul 9. …si cele 9 linguri de faina…
Pasul 10. Punem compozitia in tava unsa si tapetata bine cu faina si o dam la cuptor cca 60-75 de minute, pana trece testul scobitorii: o scobitoare introdusa in diverse parti ale prajiturii iese fara urma de compozitie.
Timp de o ora nu se deschide usa cuptorului, pentru ca prajitura sa creasca uniform. Lasam prajitura sa se raceasca in tava cateva ore sau peste noapte si abia apoi o pudram cu zahar pudra, o portionam si o servim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
PRAJITURA NEGRESA
1 pahar mare de lapte, 1 pachet de unt, 400 grame de zahar, 400 grame de faina, 5 oua de gaina, 50 grame de cacao, 1 praf de copt, nuci tocate marunt, 1 esenta de rom, 1 cutie mica de Finetti.
Intr-o cratita,pui laptele,pe foc mic,zaharul,untul si cacao si fierbi pana se topeste zaharul, apoi o lasi la racit. Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma tare, faina, esenta de rom si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu ulei, torni compozitia, pui nucile maruntite si o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.Cand scoti tava din cuptor, intinzi crema Finetti.
O portionezi rece!
Te pup!

| AlexAleex a răspuns:

Poti incepe cu negrese sau salam de biscuiti.

| roddy a răspuns:

Buna,
nu stiu cum se numeste dar stiu ca iti trebuie 200g faina, 1 plic praf de copt, 1 pahar de ulei, un pahar zahar, cacao si lapte
se prepara asa:
se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa.se adauga uleiul laptele si se baga la cuptor pana capata o crusta foarte putin crocanta si la mijloc sa fie moale.
pofta buna! big grin

| SuntetiLooseri a răspuns:

Nuti zic daca nu-mi dai funda

| emily76emily a răspuns:

Chec, placinta cu mere, cremsnit