| SG1995 a întrebat:

Bună TPU, de 3 luni m-am mutat singur și am nevoie de niște rețete, ieftine, ușor de gătit, care să se păstreze 1-2. Ideei?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Omule, sa ai tu bani de cate idei am eu. 1. Exista doua tipuri de fasole boabe la cutie. Care contine zahar si alte substante, si care contine doar fasole, apa si sare. Iei o cutie de 400 g din asta din urma, de la Carrefour, iei o felie de carne, o tai in bucati mai mici, o prajesti in putin ulei, cand e gata amesteci putin bulion, scurgi fasolea si o pui in tigaie, fiind deja fiarta se face imediat. Se face intr-un sfert de ora, asa ca nu ai nevoie sa o pastrezi. 2. Pui doua, trei cepe tocate in ulei, cand sunt putin calite pui cartofi taiati cuburi, adaugi ceva apa, doua frunze de dafin, peste vreo 20 min sunt fierti, pui bulion, putina sare, optional patrunjel. E buna si a doua zi, dar nu chiar pe canicula. Daca vrei sa o faci cu carne, carnea o pui bucatele, odata cu ceapa. 3. Pui spanac congelat la fiert, ii adaugi putina apa, dupa 20 min de fierbere pui bulion si sare. Asta merge servit cu doua oua ochiuri, sau cu orice carne.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cum adica sa se pastreze?

| minrest a răspuns:

Cumperi de la supermarket mazare congelata Bonduelle, pe care scrie ''precuit vapeur''. Aceasta este fiarta deja la aburi si congelata rapid, se face in 3 min si este considerabil mai gustoasa decat cea la borcan, cutie sau congelata cruda. Pui la prajit orice carne taiata bucatele mici, cand e gata adaugi mazarea si sare, bulionul si mararul tocat sunt optionale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu de 10 ani imi fac singur mancarea (acu am 25) Sunt maestru la gatit tot ce se face in 15 minute sau presupune sa nu stai langa aragaz
Exemplu: Pulpe de pui : o pui la fiert circa 30-40 de minute, dupa care o scoti si o bagi intr-o alta tigaie in care pui ceva ulei + condimente, (usturoi patrunjel etc) si o mai fierbi inca 10 minute in uleiul ala condimentat. Orez bagi orezu in oala pui sare+ condimente lasi la fiert pana simti ca e moale (aprox 45 minute) Macaroane la fel
Pe langa ei ceva de la carmangerie ce iti doreste inima (carnati, parizer, salam etc). Ochiuri, paparaie laughing
Exista 1001 tipuri de conserve cu mancare gata, numa o incalzesti