| BoOoMbOnik a întrebat:

Soia este o leguma deci nu ingrasa? daca cumpar soia de la magazin aceea ambalata de diferite forme bucati, cuburi as putea sa o consum avand in vedere ca tin dieta? multumesc! dau funda!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

"este o leguma deci nu ingrasa" = aberatie

Si soia are estrogeni, nu e recomandata.

7 răspunsuri:
| Zazu a răspuns:

In general soia care se comercializeaza in supermarket,si nu este pe raftul de bio sau eco, este soia transgenica.
Daca vrei, poti alege soia neprocesata( bobite mici, verzi si uscate, care se aseamana oarecum cu mazarea.), tofu, soia germinata sau soia procesata industrial, dar sa fie de origine eco sau bio.
Este singura leguma care contine proteine valorice, scade LDL si poate inlocui carnea fara probleme.

Numai ca nu este indicata in diete.
Tofu are 9%grasime la 100gr.
Soia uscata are 306 caloriisi16%grasime/100gr
In fond, si la urma urmei, dupa cum iti spun si ceilalti, soia este o leguma, iar legumele au un nivel caloric foarte crescut.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logica ta nu e prea logica sa e sa o luam asa. si cartoful e o leguma da ingrasa ca dracu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba! Terminati ca imi lasa gura apa!

| FastAndFurious a răspuns:

Soia e o leguma dar are multe proteine de calitate slaba fata de cele din carne, peste, lactate.
Consum-o moderat iar daca ai probleme cu glanda tiroida, evit-o, este contraindicata!

| ooolifeoolol a răspuns:

Se fac anumite studii referitoare la soia deoarece unii cercetatori au aruncat bombe cum ca ar creste riscul imbolnavirii cu alzheimer,dementa.
Mai bine incearca pestele(tonul),legume,fructe,cereale,seminte(cum ar fi canepa, chia, etc), nucile, si cred ca iti merge dieta mai bine si mai sanatos.

| beniamin1994 a răspuns:

Poti dar nu prea mult!

| kikatsuki a răspuns:

Dadar nu in cantitati mari. incearca sa mananci cat mai multe legume fructe dar si carne foarte putin oricum. corpul are nevoie de fier. sau carne poti manca peste cat vrei nu ingrasa deloc. spun sincer sunt din delta si mananc peste ca un pelican si nu am treaba in plus are fosfor iti dezvolta creierulwinking