| Vichi a întrebat:

Care este diferenta dintre branza Camembert si Brie? Arata ambele cam la fel si nu-mi dau seama. Voi stiti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

salut Vichi :-) cele doua branze sunt produse in regiuni diferite si procedee diferite, se consuma cu vinuri diferite; branza Brie are un gust de alune, un miros puternic si este mai veche decat Camembertul cu miros fin care in schimb a devenit o carte de vizita a gastronomiei Frantei!

4 răspunsuri:
mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Produsă în Franţa, Camembert datează din secolul 18 şi este denumită după un sat din Normandia (Camembert de Normandie), sat în care există o statuie a creatoarei acestui sortiment şi anume, Marie Harel. Iniţial această brânză a fost uscată, de culoare galben brună dar după câteva modificări ea a devenit mai fină şi de culoare mai închisă. În 1855 una dintre fiicele lui Marie Harel s-a prezentat la Napoleon cu o bucată din acest fel de brânză spunând că o aduce din satul Camembert. Acestuia i-a plăcut foartemult şi din acel moment Camembert a devenit un nume foarte cunoscut. La începutul preparării brânza are aspect fărâmicios dar devine cremoasă în 2-3 săptămâni. Brînza Camembert originală are un gust uşor sărat. (sursa: http://www.sfaturimedicale.ro/sortimente-de-branza.html)

Brie is a soft cows' cheese named after Brie, the French province in which it originated (roughly corresponding to the modern département of Seine-et-Marne). It is pale in colour with a slight greyish tinge under crusty white mould; very soft and savoury with a hint of ammonia. The white mouldy rind is edible, and is not intended to be separated from the cheese during consumption.

The region in France that gave its name to this cheese (Brie) is, in the French language, feminine: La Brie, but French products take the gender of their general category; in this case cheese (Le fromage) is masculine, and so Brie is also masculine, Le Brie. (sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Brie_cheese)

| deea_r a răspuns:

Ambele sunt branzeturi moi dar sunt produse in mod diferit. Depinde de lapte, de timpul de pastrare, de mucegai.

| Sanda a răspuns:

Branzeturile frantuzesti poata foarte des numele zonei in care sunt facute sau a producatorului.

| teo_stie_tot a răspuns:

Difera modul in care sunt facute si tipul de mucegai cu care sunt amestecate. Gusturile difera.

Întrebări similare