Depinde de frigider. La termostat eu îl țin vara pe poziția trei și în sezonul rece pe doi.
Care fabricant? Eu stiu ce frigider am. Tu ce frigider ai?
Oricare fabricant,beton,Samsung,artic etc, au recomandări legate de temperatura, locul unde e amplasat, zonele climaterice, etc.Sau nu citești cartea tehnica.Nu se compara zona Europei cu Africa sau tarile nordice.Pai dacă stai la bloc și nu ai aer conditionat, vara, reglezi termostatul la minus 19 minus 22 grade și nu la minus 14 minus 15 ai plus 32 grade în casa, la minus 19 grade cred ca merge compresorul nonstop. Eu orice frigider am avut pe timp de vara sau iarna modific temperaturile.Și cate frigidere am schimbat nici unul nu am avut probleme cu ele. Leam schimbat pentru ca sau învechit dar le-am predat la rabla in bună stare de funcționare.Asa ca de asta am pus aceasta întrebare.Vad ca mulți se plâng, ca sau defectat imediat, ca fac zgomot, uruie nu răcesc, curge apa din congelator sau frigider etc. Oare și modul in care le exploatezi și întreții sau cunoști mai bine diferite aspecte, contează?
.
.
Am un Samsung, cumparat acum 6 ani, cu garantie 10 ani la compresor. Nu am modificat temperaturile scrise de mine la primul răspuns, nici iarna nici vara.
La minus 19 grade nu merge compresorul non stop, asa cum spui. Non stop ar merge daca ușa nu etanseaza cum trebuie.
Concluzia e că ai schimbat câteva frigidere. Daca il sucești pe iarnă si vară. Eu sunt la al doilea din 89 incoace. Pe ăla l-am schimbat datorită consumului cam mare.
Da,unu cand au început copiii facultatea,l-au luat ei, al doilea acum l-am dat la rabla dar scos din priza, fara defecțiuni majore, tot combina dar cam mica pentru timpurile astea, acum al treilea, deci cate am schimbat?